28 / 03 / 2024

TOKİ Samsun Konutları'nın ihalesi iptal edildi!

TOKİ Samsun Konutları'nın ihalesi iptal edildi!

Samsun'da TOKİ tarafından inşa edilen 205 adet konutun ihalesi yoğun katılım gerekçesiyle iptal edildi. Vatandaşlar, ihalenin iptal edildiğini öğrenince tepki gösterdi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi, 82 metrekare büyüklüğündeki 2+1 tipinde 205 adet konut için yapılacak ihaleyi, yoğun katılım gerekçesiyle iptal etti. 2012 yılında gerçekleşen sel felaketinin ardından selzedelerin de yerleştirildiği konutların ihalesine katılmak için toplanan vatandaşlar, ihalenin iptal edildiğini öğrenince durama isyan etti. Tepkili vatandaşlar ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. 


'SELZEDEYİZ, BİZE AYRICALIK TANINSIN...' 

Selzede olduklarını ifade eden bazı vatandaşlar, "Bu yerleri yaşanan sel felaketinin ardından bize tahsis ettiler. Şimdi satışa çıkarıyorlar. Bizim bu konutları alacak gücümüz yok. İhalede diğer vatandaşlarla nasıl yarışalım? Bize söz verilmişti. En azından selzedelere bir ayrıcalık tanınsın" dediler. 


BÜYÜKŞEHİR'DEN 'İPTAL' AÇIKLAMASI 

Aynı konutlar için daha önce de birçok kez ihaleye çıkıldığını ifade eden Samsun Büyükşehir Genel Sekreteri Çoşkun Öncel ise, "Kimse daha önce bu konutlara talip olmadı. Talip çıkmayınca meclisimiz dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için böyle bir karar aldı, konut fiyatlarını düşürdü. İhale kararı alındı ve şartnağme hazırlanarak ihale ilanına çıktık. Daha önce çok fazla başvuru olmadığı için ihaleyi biz belli şartlar üzerinde ilana verdik. Fakat gördük ki çok fazla başvuru var. 205 ihaleye 300'ün üzerinde müracat oldu. Saat 14.30'da 205 tane ihalenin bağımsız ilanına çıktığınızda her bir ihale belli bir zaman alıyor. 205 ihalenin bu zaman zarfında yapılmayacağını göz önüne alarak ihalemizi tehir ettik" dedi. 


'İHALE AYNI ŞARTLARA YENİDEN YAPILACAK 

İleriki günlerde konutların yeniden ihaleye çıkacağını ifade eden Genel sekreter Çoşkun, "Şartnamemizde bir iki eksik tespit ettik. O eksikleri giderdikten sonra ileri ki günlerde aynı fiyatlarla aynı şekilde ihaleye çıkılacak" diye konuştu.


'SELZEDELERE DAHA ÖNCE DE FIRSAT TANIDIK' 

Selzede vatandaşların öncelik talebi hatırlatılan Öncel, "İhaleye çıktığınızda Ahmet'e Mehmet'e öncelik tanıyayım gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz Onlara da daha önceden ihaleleri açtık ama kimse bu binalara talip olmadı. Tabiki gönlümüz ister selzedeler kendi oturdukları binalara talip olsunlar kendileri alsınlar biz bundan yanayız. Ama ihale olduğu için kimseye ayrıcalık tanıma gibi bir şansımız olamaz. Bunu yapmak ihaleye fesat karıştırmaktır" dedi. 


İŞTE KONUTLARIN FİYATLARI 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen ihalede 82 metrekare büyüklüğündeki 2+1 tipinde 205 adet konutu satışa çıkarmıştı. Konutların fiyatı 77 bin TL ile 95 bin TL arasında değişiyordu. 108 ve 120 ay vade uygulanacak konutlar için aylık taksitler 290 liradan başlıyordu, 751 liraya kadar yükseliyordu. 



Samsun Haber


Geri Dön