26 / 04 / 2024

TOKİ Sarayönü ve Ladik Konutları teslim edildi!

TOKİ Sarayönü ve Ladik Konutları teslim edildi!

Sarayönü'nde ve Ladik Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ konutları vatandaşlara teslim edildi. Belirlenen tarihlerde KDV, Konut Sigortası ve Deprem Sigortasını yatıran vatandaşlar, TOKI konutları şantiyelerine giderek anahtarlarını teslim aldı.



Sarayönü'nde ve Ladik Mahallesi'nde inşa edilen  TOKİ  konutları vatandaşlara teslim edildi. Belirlenen tarihlerde KDV, Konut Sigortası ve Deprem Sigortasını yatıran vatandaşlar, TOKI konutları şantiyelerine giderek anahtarlarını teslim aldı. 


Saray önü ve Ladik mahallesinde vatandaşların sabırsızlıkla beklediği TOKİ konutlarının anahtar teslimatları bugün tamamlanıyor. Parça parça yapılan anahtar teslimatlarının son bölümü bugün gerçekleştirilecek. 


Ziraat Bankası'yla sözleşme imzalayarak evlerini teslim almaya hak kazanan vatandaşlar, %1 tutarında KDV, Konut Sigortası ve Deprem Sigortası (DASK) ücretlerini yatırdıktan sonra anahtarlarını şantiyede teslim aldı. Konut alıcıları nüfus cüzdanı, gayrimenkul satış sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura gibi evrakları yanında götürerek şantiyede son işlemini yaptırdıktan sonra görevlilerden anahtarını teslim aldı. 


Anahtarını teslim almanın heyecanını yaşayan vatandaşlar, görevliler eşliğinde evlerini gezdi. 

Duygularını ifade eden vatandaşlar, "ev sahibi olmak çok güzel bir duygu. İnsanın kendi evi gibisi yok. Bunu kirada oturanlar daha iyi bilir. 

Bir bakıma şimdi de kira vereceğiz ama kendimizin kiracısı olacağız. Kira verir gibi ev sahibi olacağız. Bize bu fırsatı veren ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi. 

Kimi ev sahipleri ise çoktan evine taşınarak yeni evinin keyfini sürmeye başladı. 

Başkan da hayırlı olsun mesajı Sarayönü ve Ladik mahallesi TOKİ konutlarının teslimatıyla ilgili açıklamada bulunan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Dairelerini teslim alan tüm vatandaşlarımıza evleri hayırlı olsun. 

Vatandaşlarımızın yeni evlerinde mutlu ve huzurlu şekilde yaşamaları en büyük temennimiz. 

Bizim halkımız her şeyin en iyisine layık. Ayrıca Ladik mahallesi TOKİ konutlarının yapımında büyük emeği olan dönemin Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas'a da çok teşekkür ederiz" dedi.


Sarayönü Manşet


Geri Dön