20 / 04 / 2024

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kurası çekiliyor!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kurası çekiliyor!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kurası bugün Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde çekilecek. Kura çekimi sonrasında 685 aile ev sahibi olmuş olacak...



TOKİ, İstanbul Başakşehir Kayabaşı'ndaki 4 bin 467 adet konutun kura çekilişi iki günde tamamladı. Çekilişlerde sıra Silivri Alipaşa Pirimehmetpaşa projesine geldi.  TOKİ  Silivri Alipaşa 2019 kurası bugün Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde çekilecek. Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi, saat 10:00'da başlayacak.

TOKİ Silivri Alipaşa projesinde toplam 685 adet daire yer alıyor. 17 bin 894 kişini başvuru yaptığı projede fiyatlar 195 bin 500 liradan başlıyor. 

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tiplerinin yer aldığı TOKİ Silivri Alipaşa projesinde 2 oda 1 salon dairelerin alanları brüt 85 metrekare, 3 oda 1 salon dairelerin alanları brüt 125 metrekare olarak belirlendi.   

TOKİ Silivri Alipaşa fiyat listesi

2+1 konutların fiyatları 195 bin 500 TL
3+1 konutları fiyatları 294 bin 400 TL

TOKİ Silivri Alipaşa ödeme planı

2+1 daireler için;
Yüzde 12 peşinat, 180 ay vade
Yüzde 20 peşinat, 240 ay vade

3+1 daireler için;
Yüzde 10 peşinat, 120 ay vade 
Yüzde 20 peşinat, 180 ay vadeli 

TOKİ Silivri Alipaşa sözleşme imzalanması

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar TOKİ'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş’nin TOKİ tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak.

Sözleşme imzalama aşamasında;
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç)

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacak.

TOKİ Silivri Alipaşa cayma hakkı

Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip.

Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip.

TOKİ Silivri Alipaşa KDV ödemesi

Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, yüzde 1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.  

TOKİ Silivri Alipaşa oturma ve devir işlemleri

2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.
 
Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecek.
 
3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.  
 

2+1 daire kura sonuçları için tıklayın

3+1 daire kura sonuçları için tıklayın

 

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön