26 / 04 / 2024

TOKİ Şırnak'ın 7 mahallesinde 5 bin 730 konut inşa etti!

TOKİ Şırnak'ın 7 mahallesinde 5 bin 730 konut inşa etti!

PKK’nın yıktığı Şırnak, TOKİ ile yeniden inşa edildi. TOKİ’nin mağdur aileler için 7 mahallede yaptırdığı 5 bin 730 konutun inşaatı tamamlandı.



PKK’nın harabeye çevirdiği Şırnak’ta TOKİ’nin mağdur aileler için 7 mahallede yaptırdığı 5 bin 730 konutun inşaatı tamamlandı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, PKK'lı teröristlerin başlattığı yıkımlar sonrası harabeye dönen Şırnak'ta, 8 ay süren operasyonlarda 6 bin 500 konut tamamen yıkıldı. Asayişin sağlanmasının ardından harekete geçen  TOKİ  ise evleri yıkılan ya da kullanılamaz hale gelenler için 7 mahallede 5 bin 730 konut ve işyeri ile cami ve taziye evi inşa edildi. 

2017 yılının Mart ayında inşatına başlanan TOKİ konutları yeni bir şehir görüntüsüne kavuştu. DBP'li yönetim döneminde birçok belediye hizmetinden mahrum kalan Şırnak, baştan aşağı yenilendi. Bölgede konutların yanı sıra cami, okul, eğitim ve sosyal tesisler, konforlu iç mekanlarıyla tüm beklentilere yanıt veren yeni bir şehir alanı oluşturuldu. 

Terör mağdurları yeni konutlarına kavuşmak için gün sayarken inşaat çalışmalarının yüzde 85 oranında tamamlandığı açıklandı. Proje yıl sonuna kadar 800 dairenin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Doğalgaza uyumlu, çevre düzenlemeleri, parkları, taziye evleri, alışveriş merkezleri ile son derece modern standartlarda yapılan konutlarla terör mağdurları, konforlu bir yaşama kavuşacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, "İçme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapıları da tamamen tahrip olmuştu. İşyerlerimiz yapılıyor. Taziye evlerimiz, camilerimiz yapılıyor. Kentin altyapısını tamamen yeniledik. İçme suyu ve kanalizasyon altyapıları tamamen sıfırdan yapıldı. Ve Şırnaklılara güzel bir müjde olarak da doğalgazı çektik. İnşallah bu sene de vatandaşlarımıza doğalgazı vermiş olacağız. Ana arterlerimizde refüj ve aydınlatma projelerimizi ortaya koyarak kente modern bir görüntü kazandırdık. Yeni belediye hizmet binamızı Hz. Nuh'un gemisi motifinde yapıyoruz. Çünkü Şırnak, Hz. Nuh'un kenti. Cudi Dağı, geminin oturduğu yer olarak biliniyor. Kentin tam ortasında 2,5 milyon liraya mal olacak dikey bahçe projesini, başlatıyoruz. Gündoğdu Mahallesi'nde de 2,5 milyon liraya bir park yapıyoruz. Sadece konutlar için 900 milyon lira harcandı. İçme suyu, kanalizasyon, doğalgazı da topladığımızda 1,5 milyar liranın üstünde bir rakam ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Şırnak Cizre'de terör mağduru aileler için TOKİ tarafından yaptırılan 3 bin 87 konuttan ilk etapta yapımı tamamlanırken 286 daire ve işyeri kura ile sahiplerini buldu. Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan "TOKİ konutlarımızdaki 5 etaptan oluşan 3 bin 87 konutumuz tamamlandığında inşallah vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.
 


Geri Dön