29 / 03 / 2024

TOKİ sosyal konut projeleri başlamadan meyvelerini vermeye başladı! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projeleri başlamadan meyvelerini vermeye başladı! İşte detaylar!

TOKİ kapsamında 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi, daha başlamadan etkisini göstermeye başladı. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ 81 İLDE SOSYAL KONUT PROJELERİ ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI!

Gayrimenkul uzmanları, projenin hem ev satış fiyatlarını hem de kiraları düşüreceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli, engelli, dar gelirli, genç ve yeni evli vatandaşların da faydalanabileceği Sosyal Konut Projesi’nin detaylarını yakında açıklayacağını duyurması piyasada da hareketliliğe sebep oldu. Proje daha başlamadan konut ve kira fiyatlarındaki artışı durdu.

SOSYAL KONUT PROJELERİ ÜLKE GENELİNDE UYGULANACAK!

Sosyal Konut Projesi hakkında konuşan Emlak Temsilcisi Kazım Türkay, “Cumhurbaşkanımızın Recep TAYYİP Erdoğan  son yaptığı açıklamaya göre uzun vadeli Sosyal Konut Projesi yakında başlayacak. Çok uzun zamandır insanların bu yönde beklentisi bulunuyordu. Gerçekten piyasada sıkışıklık vardı ve sosyal konuta olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bununla ilgili güzel bir çalışma olacak. Bu projeden Türkiye’de bütün iller faydalanacak ama bunun yoğun bir kısmı İstanbul’da yapılacak. İstanbul’da yaşayan insan sayısının fazla olması buna sebep. Bu projeden faydalanacak olanlar; yeni evli çiftler, ilk kez daire sahibi olacak kişiler, şehit aileleri ve yakınlarıdır. TOKİ son çalışmaları ile Başakşehir, Silivri, Çatalca gibi bölgelerde çalışma yapıyor. Yine buralarda; karşıda da, Sultanbeyli ve Tuzla tarafındaki bölgelerin bu projeyle yoğunlaşıp faydalanılacağını düşünüyorum. Bir de bunların tamamı yatay mimari olacak. Yatay mimari, TOKİ’nin yeni geçtiği bir sistemdir. Bu sistemde de daha sade ve ferah evler olacaktır” şeklinde konuştu.

Projenin faydalı olacağını söyleyen Kazım Türkay, “Zaten burada devletimizin amacı daha nitelikli, kullanılabilir ve ucuz konut elde etmek. Piyasada böyle bir beklenti oluştu. Daire yokluğunun ciddi anlamda sıkıntıları oluşuyor. Daire yoksunluğu çekildiği için insanlar hem kira anlamında hem satın alma anlamında mağdur oluyor. Bu projeyle beraber insanlar konuta daha rahat ulaşacaklar. Kiraların ve daire fiyatlarında da bir miktar geri çekilmeler olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İndirimli kırmızı et satışı başladı! Kuyruklar sokaklara taştı! İşte detaylar!

Zorunlu trafik sigortasına güncelleme yapıldı! Artık 5 katını geçmeyecek!

Sebze fiyatlarında beklenmedik düşüş! Kilosu 5 TL’ye satılıyor! İşte detaylar!


Geri Dön