26 / 04 / 2024

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!



TOKİ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN YAPILIR?

TOKİ başvuruları bitmesinin ardından kura çekimi gerçekleşir ve kazanan kişiler açıklanacak. Projeler belli olduktan ve temeli atıldıktan hemen sonra sözleşme imzalanır ve ödeme yapılır. Konutlar hak sahiplerine yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satış işlemleri yapılacaktır.

TOKİ SÖZLEŞMESİ İMZALAMADIM NE OLUR?

TOKİ kurasında adları çıkanlar eğer sözleşmesini imzalamazlar ise banka komisyonu, damga vergisi ödemez ise ve bunun ile birlikte konutların verilmesinde yani tesliminde KDV ücretinin yatırmayan kişiler, konut alma hakları feshedilme durumu ile karşı karşıya kalır.

TOKİ KAÇ YIL SATILMAZ? TOKİ EVLERİ SATILABİLİR Mİ?

TOKİ evleri, belirlenen dar gelirli grup adına sosyal konut mevkiinde olarak inşa edildiği takdirde taksit sayısı tamamlanana kadar satılma durumu söz konusu değildir.

TOKİ SÖZLEŞME TARİHİ GEÇERSE NE OLUR?

TOKİ sözleşmesi imzalamadım, TOKİ'den konut alma hakkım iptal edilme durumu yaşanır mı? sorusu vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmesine imza atmayan hak sahipleri, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve bununla ilgili konut tesliminde de KDV ücretini yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilmektedir. Bunların yanında yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayan kişilerin da konut alma hakları  feshedilir.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura neticeleri, noterin huzurunda çekilişin yapılmasının ardından kurumun internet sayfasından yayınlanarak bilgilendirme yapılacaktır. Kura sonuçlarınızı çekilişin gerçekleşmesinden sonra öğrenebilirsiniz.


Geri Dön