25 / 04 / 2024

TOKİ stadyum ihaleleri için komisyon kurulması önerildi!

TOKİ stadyum ihaleleri için komisyon kurulması önerildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, aralarında Eskişehir'in de bulunduğu bazı illerde TOKİ tarafından yapımına başlanan stadyumlar için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulundu...



Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, aralarında Eskişehir'in de bulunduğu bazı illerde  TOKİ  tarafından yapımına başlanan stadyumlar için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. 

Araştırma önergesinde, "hem Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasındaki anlaşmalar, hem ihalelerin biçimi, hem de eski stadyum yerlerinin değerlendirme şekli ciddi kuşkular ortaya çıkarmaktadır" vurgusu yapıldı. 


STADYUM YAPILIYOR AMA RANT SAĞLANIYOR 

CHP'li Serindağ, "Yeni stadyumlar şehir dışına yapılırken, eski stadyumların yerleri Alış Veriş Merkezleri yapılarak buralardan ciddi rant sağlanıyor" dedi. CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın TBMM verdiği Araştırma Önergesinde şu ifadeler yer alıyor; "İstanbul ve Mersin'deki stadyumların inşaatların bitirildiği, kullanıma açıldığı bilinmektedir. TOKİ Başkanı'nın açıklamasına göre Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Antalya, Gaziantep, Adana, Sakarya ve Kocaeli illerinde toplam 11 stadyumun ihalesinin yapıldığı ve inşaatlara başlandığı anlaşılmaktadır. TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar gereğince 2'si bitmiş, 11'i inşaatına başlanmış, 7'si de ihaleye çıkacak toplam 19 farklı şehirdeki, 20 yeni stadyum yapma kararının kim tarafından ve hangi kriterlere göre verildiği belirsizdir. Üstelik yapılan ve yapılması planlanan 20 yeni stadyumun bir ihtiyaç sonucu olup olmadığı da belirsizdir." 


MEVCUT STADLAR NEDEN GELİŞTİRİLMEDİ? 

CHP milletvekili Serindağ önergesinde mevcut alanlara ilişkin tereddütlerini de dile getirdi. Mevcut stadyumların geliştirilmek yerine yenilerinin yapıldığını, böylece mevcut alanlar üzerinden rant yaratılmak istendiğini anlatan Serindağ daha sonra şunları söyledi; "Yapılan veya yapılması planlanan bu stadyumlar, eski stadyumların yerine yapılmamaktadır. Yeni arsalar üzerine inşa edilmektedir. Eski stadyumların yeri ise TOKİ'ye devredilmektedir. Bu durum dikkat çekicidir. Esasen mevcut stadyum kapasitesi arttırılarak modernleştirilebilir. Ya da mutlaka yeni bir stadyum yapılmak isteniyorsa, mevcut stadyum yıkılarak yerine yapılabilir. Tüm bu alternatiflere rağmen yeni stadyum planlanan alan yapılacaksa mevcut stadyumun yeri Kent Meydanı olarak düzenlenmelidir. Bu nedenlerle, ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapılan stadyumlarla ilgili gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla, Anayasa'nın 98. ve TBMM'nin İçtüzüğü'nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince, Meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz." 


İstikbal (Eskişehir) Gazetesi


Geri Dön