28 / 03 / 2024

TOKİ taksit artışı 2015!

TOKİ taksit artışı 2015!

TOKİ yoksul grubu, alt gelir grubu ile dar ve orta gelir grubu taksit artışları TOKİ tarafından açıklanan endekslere göre yapılıyor. İşte TOKİ taksit artışı 2015 Temmuz - Aralık oranları..



TOKİ taksit artışı 2015!

TOKİ yoksul grubu ile alt gelir grubu taksit artışları hesabı şu şekilde yapılıyor: Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılıyor. İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan ediliyor. 


Dar ve orta gelir grubu taksit artışları ise;  Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz ayların da olmak üzere yılda iki kez, bir önceki altı aylık dönemin memur maaş artış oranına göre artırılıyor. İlk dönemsel artış, konut teslim tarihine göre  TOKİ  tarafından belirleniyor. 


2015 yılı Temmuz -  Aralık döneminde geri ödemelerde uygulanacak endeksler açıklandı. TOKİ taksit artışı 2015 oranları şu şekilde;


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı % 3. (Kooperatifler, Kooperatif Birlikleri, Sosyal Yardımlaşma Kurumları, Belediyeler ve Yapımcılar)

 

İdare’ce inşaa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 3.

 

İdare’ce inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 03/04/2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği, T. Emlak Bankası A.Ş.’den İdaremize intikal eden projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) Memur maaş artış oranı, TÜFE ve Yİ-ÜFE Oranları  arasından en düşük olanı alınarak güncellenecektir. Bu oran % 3.

 

İdare’ce satılan arsaların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) Yİ-ÜFE oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 5,49.


TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön