24 / 04 / 2024

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sheraton Otel'de düzenlenen 11'inci Büyükelçiler Konferansı'nda, Bakanlığın çevre ve şehircilik alanındaki faaliyetleri ve gelecek vizyonunu paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, TOKİ'nin son 17 yılda 860 bin konut ürettiğini, sosyal donatılar, ibadethaneler, parklar ve kültür merkezleri dahil edildiğinde 1 milyonun üzerinde bağımsız birim yapma başarısı gösterdiğini söyledi.

TOKİ'nin Endonezya, Sri Lanka, Pakistan ve Somali'de konutları, hastaneleri, misafirhaneleri, spor salonlarını hizmete açtığını belirten Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için,  TOKİ  öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını ifade etti.

"Tüm zamanların en büyük yabancı gayrimenkul yatırımı yapıldı"

Murat Kurum, son yıllarda bazı illerde yaşanan felaketlerin tekrar etmemesi için kentsel dönüşüm noktasında da önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyerek, dönüşüm seferberliğini hızlı bir şekilde yürüteceklerini vurguladı. 

Yurt dışı müteahhitlik hizmetleri kapsamında 2018 yılı sonu itibarıyla 20,8 milyar dolarlık bir performans gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, sektörün ortaya koyduğu başarıların artarak devam edeceğine inandığının altını çizdi.

Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yurt dışındaki Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancıların da işlemlerini bulundukları ülkeden yapabilmeleri amacıyla yurt dışı temsilcilikleri açma çalışmalarına hızla devam ettiği bilgisini verdi.

Taşınmaz edinmek isteyen yabancı yatırımcılar için süreçleri kolaylaştırdıklarını söyleyen Kurum, "Özellikle 2018 yılında tüm zamanların en büyük yabancı gayrimenkul yatırımı yapıldı. İlerlemeye baktığımızda 2019 sonunda, yabancılara yapılacak satışların 2018 yılını çok daha geride bırakacağını, yeni bir rekora imza atacağımızı düşünüyoruz." dedi. 

Kurum, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bakanlığa yurt dışı teşkilatı kurma yetkisi verildiğini hatırlatarak, bu sayede küresel yatırımcıların Türk pazarını ve yatırım ortamını tanımalarına yardımcı olacak mekanizmaları daha da geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Türk müteahhitler yurt dışında 5,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!


Geri Dön