23 / 04 / 2024

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep,Tekirdağ'da yaşayanlar dikkat! Bu tarihte...

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep,Tekirdağ'da yaşayanlar dikkat! Bu tarihte...

Tarihin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım devam ediyor. TOKİ sosyal konut projesi arsa satışları başladı mı, ne zam başlayacak? TOKİ 81 ile sosyal konut projesi için başvuru tarihi açıklandı, başvuru başladı mı? Kira öder gibi ev sahibi olmak için ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin gerçekleştireceği sosyal konut projesinin detaylarını şu cümlelerle açıkladı:

“Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır."

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep,Tekirdağ da yaşayanlar dikkat! Bu tarihte...

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE VADE SATIŞI KAÇ SENE OLACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 81 ilde 150 bin sosyal konut projesi yapılacağının müjdesini vermesi dar gelirli vatandaşarın ilgi odağı oldu. Bu projeyle başta asgari ücretliler olmak üzere dar gelirli aileler kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan fahiş artışların önüne geçecek projede vatandaşa 20 sene vade imkanı sunulacak. Vatandaşlar ise evi olmayanlara açılacak arsaların hangi bölgelerde yer alacağını merak etmeye başladı.

Kimse evsiz kalmasın diye TOKİ 3 yılda 213 bin konut inşa etti!TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ ARSA SATIŞLARI NEREDE YAPILIYOR?

Arsalar vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşullarıyla satışa sunulacak. Vatandaş, tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyenler ise müteahhitlerle anlaşma sağlayabilecek. Şimdi ise en çok merak uyandıran konu, daha çok büyükşehirlerde hangi Hazine arazilerinin vatandaşa satılacağı oldu. Arsaların çok kıymetli olduğu; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kocaeli, Mersin gibi büyükşehirlerde hangi bölgelerde bulunan arazilerin satılacağı araştırma konusu oldu. TOKİ ve Milli Emlak yetkilileri, gerek sosyal konut projelerinin gerekse vatandaşa satılacak Hazine arazilerinin yerleri konusunda bütün ayrıntıları sır gibi saklıyor. Gerekçe ise arsanın bulunduğu bölgelerin fiyatlarının artmaması.

Yeni projede ise dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

Konut sahipleri, başvurular sonrasında yapılacak kura ile belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin detaylarını ise eylül ayında resmen açıklayacak. Hükumet bir yandan sosyal konut projesi için çalışırken, diğer yandan altyapılı konut arsası satışı gerçekleştirecek. Bu şekilde, Hazine arazileri evi olmayan vatandaşın kullanımına sunulacak.

TOKİ çıldırdı, 2+1, 3+1 evler 163 bin TL'den satışa çıkacak! Hemen hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalarla öncelikle 81 ilde ayrı ayrı konut talepleri belirlenecek. Yapılacak tespitlerden sonra  81 ilin ihtiyaçlarına göre TOKİ öncülüğünde sosyal konutlar inşa edilecek.

TOKİ BAŞKANI TARİHİ VERDİ!

Toki başkanı Ömer Bulut hazırlıkların yapıldığını belirterek güzel haberi şu cümlelerle verdi:

“Hazırlıklarımızı yaptık; çalışmalar tamamlandı. Konutlarla birlikte sanayi ve arsa üretim şekli ile vatandaşın arsasını edinip kendi konutunu yapmak isterse buna da olanak sunuyoruz. 17 Eylül’de tanıtım yapacağız. Burada sayı da kesin olarak netleşecek. Projenin 5 yıllık hedefi bulunuyor. Konut rakamını söylememiz doğru olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, belki sayıyı biraz daha artırabilir. Ancak şunu söyleyebiliriz; artan konut maliyetlerini, enflasyonun konut maliyetine getirecek yükü yok edilecek bu şekilde devletin; vatandaşına ucuz, ulaşılabilir konut sağlamasına yönelik büyük bir proje olacak.”

BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önderliğinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle inşa edilecek olan konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin Türk Lirası'ndan fazla olmayacak. Bu rakam mefa kent İstanbul için 11 bin 500 Türk Lirası olarak uygulanacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE ARSA YERLERİ AÇIKLANDI MI?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Biz lokasyon bilgisini tam olarak bilmiyoruz. Bu detaylar daha sonra söylenecektir. Sosyal Konut Projesi kapsamında, İstanbul’da arazi olarak koruma amaçlı sit ilan edilmiş alanlar kullanılabilir. Bazı boş araziler tespit edilebilir. Devletimiz bir şekilde boş arazi bulacaktır. Arazi yerlerinin önceden söylenmemesi vatandaşın lehine bir durum. Çünkü bu yerler açıklanırsa fiyatlar yükselebilir, proje sekteye uğrayabilir. Spekülasyonlara sebep olacağından açıklanmaması doğru bir karar” ifadelerini kullandı.

TOKİ İstanbul 2022 projeleri için tarih açıklandı! Tam 6.920 yeni konut geliyor! İlçe ilçe proje listesi! Hemen bakın!

Tarım Kredi 5 Ağustos aktüel ürünler kataloğu açıklandı! Çılgın indirim fırsatı! İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi

Brent petrol varil fiyatı tuzla buz oldu! Akaryakıtta beklenen indirim müjdesi geldi! Az kaldı bekleyin

Geri Dön