19 / 04 / 2024

TOKİ ürün kalitesinden ödün vermiyor!

TOKİ ürün kalitesinden ödün vermiyor!

TOKİ, demir-çelik, beton, seramik, mermer, kapı, kilit ve onlarca farklı sektörde kalite uygulamalarını yakından takip ediyor. İlgili birimlerce TOKİ üretimlerinde kullanılan yapı malzemeleri sıkı bir denetime tabi tutularak, kalite zincirinin tüm aşamalarda korunması sağlanıyor.



EN DUŞUK MALİYETLİ İŞ KALİTELİ İŞTOKİ 3 NO'LU UYGULAMA DAİRESİ BAŞKANI Kalite konusunda kararlı bir tutum sergileyerek, bu anlayışı benimseyen bilinç ve iş etiğine sahip paydaşlarla iş birliği yapıyoruz. Bu noktada proje ve planlamacılarımıza, yüklenicilerimize, müşavir ve kontrol teşkilatına, malzeme tedarikçilerimize önemli görevler düşüyor. İnşaat aşamasında kalitede birbirini takip eden kontrol mekanizmalarından kesinlikle taviz vermeden, üretim ve yapı malzemeleri konusunda önemli yol kat edildi.

TOKİ Dergi'deki habere göre; Kalite arayışımıza, en önemli paydaşlarımız olan yükleniciler ve malzemeciler tarafından önceleri ilave maliyet gözüyle bakılmaktayken, şimdi büyük ölçüde bu algı kırıldı. Kaliteli işçilik ve malzemeyle bir kez yapılan işin aslında en düşük maliyetli iş olduğu herkesçe kabul gördü ve bu yaklaşım sahada ciddi şekilde karşılık buldu. Aynı zamanda üretimlerimize her kesimden beğeni gelmesi şevkimizi artırdı. En önemli çözüm ortaklarımızdan biri malzeme tedarikçilerimiz. Her yıl ortalama 50-60 bin konut ve bunun yanında birçok farklı proje üreten bir kurum olarak; teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni inşa teknikleri, yapımı ve denetimi daha kolay kompakt ve yenilikçi malzeme arayışlarımız ve uygulamalarımız sektörde hemen karşılık bulmakta ve üretim ile imalat aşamaları da buna göre yönlendirilmekte ve yönetilmektedir. Hayata geçirilen tüm projeleri mutlak ve sürdürülebilir kaliteli üretim prensibimizle birleştirerek daha güzel işleri yapmayı hedefliyoruz.

Kalite eksenli bu süreçte en önemli sonuç, ürettiğimiz projelerde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyetinin en üst seviyede sağlanmasıdır. Alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın, depreme dayanıklı, hesaplı, kaliteli, güvenli ve tüm sosyo-kültürel olanaklara sahip konutlarda yaşamalarına vesile olabilmek öncelikli hedefimizdir. Kaliteli işçilik ve malzemeyle bir kez yapılan işin aslında en düşük maliyetli iş olduğu herkesçe kabul gördü.


MUSTAFA ALTAY ARIK
ŞUBE MÜDÜRÜ

Geçtiğimiz yıllarda üretici firmaların TÖKİ malzemesi diye genelde en uygun fiyatlarla tanıttığı yapı malzemelerinin yerini, sektöre kalite, estetik, sağlamlık ve fonksiyonellik anlamında yön veren yeni yapı malzemeleri aldı. Kalite eksenli bu yeni yaklaşım, kaliteyi daha çok arzulayan ve bunun için rekabetçi bir tutum sergileyen yeni sektör paydaşlarını ortaya çıkarırken, eski paydaşların da üretim süreçlerini ve Ar-Ge çalışmalarını gözden geçirmelerini sağladı.

Yapı ve üretim malzemelerinde kaliteyi artıran TOKİ’nin yeni üretim anlayışı, projelere aktarılan kaynaklarda artış sağladı ve bunun karşılığı kısa ve uzun vadelerde alındı; ayrıca yeni kalifiye elaman ihtiyacını da beraberinde getirdi. Sahadaki geri bildirimlerden edindiğimiz izlenim, TOKİ’nin kalite arayışında örnek gösterilen bir marka haline geldiği yönündedir.


İBRAHİM YEŞİLYURT
ŞUBE MÜDÜRÜ

Yapı kalitesinde çıtayı yüksek tutmamız, inşaat sektörünü besleyen yan sanayinin de kaliteli üretim yapmasına vesile oluyor. Öncelikli amacımız alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak olduğu için, yapım maliyetini yükseltmeden malzeme ve işçilik kalitesini artırdık.  TOKİ  üretimlerindeki kaliteyi artırmaya dönük çabalar sonucunda malzemenin yanı sıra mimari ve estetik açıdan göze çok daha hoş gelen, daha kullanışlı konutlar ve sosyal donatı alanları ortaya çıktı. Kaliteli inşaat yapımında özel sektörümüzün ilerisinde bir tecrübeye ulaşmış bir kurumuz.

EMRE KÜÇÜK
UZMAN

TOKİ’nin projelerde kullandığı ürün ve malzemeler, yapı kuruluşlarınca örnek alınmaya başlandı. Kalite hedefleri doğrultusunda yapı malzemeleri ve üretim aşamasındaki değişim, tüm süreçlere yansıdı. En önemli paydaşlarımızdan olan malzeme tedarikçilerimiz, beklentilerimiz doğrultusunda önemli bir performans sergiledi. Diğer paydaşlarımız da aynı yönde gayret gösterdi, istihdam ve kaynak artışıyla ülkemiz ekonomisi için yeni değerler ortaya çıktı.

EMRE KÜÇÜK
UZMAN

Kaliteli ve daha iyi malzeme arayışımız ve ısrarımız, malzeme tedarikçileri 've diğer paydaşlarımızı, çeşitlilik ve kaliteli ürün sunmaları konusunda yarışır hale getirdi. Daha fazla ürün ve proje geliştirme noktasında teşvik edici olmaya çalıştık. Bu süreç projelere aktarılan kaynakları artırırken, talep edilen kaliteli malzeme tedarikine dönük istihdamın artışına da olumlu etki yaptı. Ayrıca, TOKİ’nin projelerde kullandığı kaliteli ürün ve malzemeler, yapı kuruluşlarınca örnek alınmaya başlandı. Mutlak kalite arayışımızı sürdürmek için her adımı bir öncekinden daha iyi olacak şekilde planlıyoruz.


SERHAT YILMAZ
UZMAN 

Yerli üretimin tercih edilmesine dönük adımlar,yapı malzemelerinde Ar-Ge çalışmalarına hız katarak Avrupa standartları üzerinde malzemeler ve iş hacimlerinde genişleme sağladı. İdaremizin bu yıl proje ve malzeme odaklı yeni adım ve arayışlarının, üreticilerimize yeni açılımlar sunmaya devam edeceğini öngörüyoruz.

GÖKHAN KASAP
UZMAN

Kalite beklentisi, firmalarımızın gelişimine ivme katıyor, bu yöndeki arayışlarını canlı tutuyor. Bu gelişim ile uygun maliyetle en yüksek kalitede malzemeleri kullanma imkânı ortaya çıkıyor. Sektörün rekabet gücü artarken, İdare olarak kalite arayışımızla oluşan iklim, iş gücü ve iş hacmine pozitif yönde katkı sağlıyor. Kazandığımız tecrübelerin üzerine koyarak ilerlemek, yeniliklere ayak uydurmak ve ülkemizdeki konut ihtiyacına cevap vermekle birlikte sektör için kalitede belirleyicilik, ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgilidir. Referans kurum olma durumunun İdaremizin değişmeyen hedefleri arasında yer alacağı düşüncesindeyim.
 


Geri Dön