18 / 04 / 2024

TOKİ Van'da 550 konut inşa edecek!

TOKİ Van'da 550 konut inşa edecek!

Ankara'da TOKİ yetkilileri ile buluşan Van Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar bölge için 550 konutun inşa edileceği müjdesini verdi.



Van Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, Ankara'da  TOKİ  yetkilileri ile bir araya geldi. 


Yapılan görüşmeler sonucunda Çaldıran-Doğubayazıt yolu üzerinde bulunan Kurguli mevkiine konut yapılması için karar verildi. Kentsel dönüşüm kapsamında, hazineye ait arsada inşa edilecek 550 konutun ihtiyaç sahiplerini sevindireceği belirtildi.


Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, proje ile ilgili “Çaldıran Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmalar sonucu ihtiyaç sahibi ya da evi olmayan vatandaşlarımızın olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyacın giderilmesi adına Ankara’ya giderek TOKİ yetkilileri ile görüşmelere başladık. Burada Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile yaptığımız görüşme sonucu, Çaldıran ilçesine 550 adet konutun yapılması konusunda karar verildi. Bu yıl yapılması planlanan TOKİ konutlarının Çaldıran-Doğubayazıt yolu üzerindeki Kurguli mevkiindeki hazine arazisine yapılmasını düşünüyoruz. İlk etapta TOKİ 550 adet konutun yapılmasını planlanıyor, ancak talebin olmasıyla bu sayıyı arttırmayı düşünüyoruz. Yapılacak TOKİ konutları, ilçeye şehirleşme adına güzel bir görünüm sağlamanın yanında, ihtiyaç sahipleri veya evi olmayanların da uzun vadeli ödemelerle ev sahibi olmaları sağlanacak” açıklamasında bulundu.




Haber Van 


Geri Dön