26 / 04 / 2024

TOKİ yatay mimariye geçiyor!

TOKİ yatay mimariye geçiyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN, TOKİ’nin dikey mimari yerine, yatay mimaride ve mahalle konseptinde konutlar inşa edeceğini açıkladı. Turan, “Bütün yapılanmamızı bu yaklaşım üzerine inşa edeceğiz. Bir yıl sonra yeni projelerimizi herkes görecek” dedi.




Türkiye'nin dört bir yanında tek tip yapılan bina modelleri ile de kendini belli eden TOKİ'de değişimin sinyalini Başkanı Urgun Turan verdi. TOKI Balkanı Ergun Turan, bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında neredeyse tek tip ve dikey olarak yükselen  TOKİ  binalarının yerini bundan bövlc yatay binalar alacağını söyledi. Turan, "Bütün projelerde sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak" dedi.Krgun Turan. 

MÜSİAD'da düzenlenen ve "2023 e Doğru TOKİ ve Şehirlerin Geleceği" konulu panelde, iş dünyasına TOKİ'nin gelecekteki hedeflerini anlattı. 

Konut fazlalığı oluştu Turan, inşaat sektöründe zengin sınıftı lıitap eden belli segmentlerde konut fazlalığı olduğuna dikkat çekti."Konutta balon var mı yok mu?" sorusuna vanıi aradıklarını belirten Turan. "İnsanlarınız artık sadece hannacak yer değil, yaşam alanları istiyor Bıındaıı sonraki yapılaşmamızı bunun üzerine inşa ettik. İlk uygulamayı İstanbul'da Kayaşehir'de hayata geçireceğiz"dedi. Türkiye'de sağlıklı konut açığı olduğunu ilinle eden Turan, "Anadolu'daki mahalle kültürünü gen getireceğiz. Önümüzdeki yıl hedefimiz 50 bin konut. 2023 hedefimiz ise 1 milyon konut olacak. TOKI artık site yapmayacak. Zengin sınıfa değiL alt ve ona gelir grubuna hitap eden. 

20-25 sene vadeli konutla inşa edecek 



Afyon Odak


Geri Dön