28 / 03 / 2024

Bülent Turan: TOKİ yatay mimariye önem veriyor!

Bülent Turan: TOKİ yatay mimariye önem veriyor!

Balıkesir'in Ayvacık ilçesinde düzenlenen kura töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "TOKİ'miz yatay mimariye önem vererek adımlar attığını hepimize gösterdi" dedi.



Balıkesir'in Ayvacık ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı süren 110 konut için Ayvacık Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki Konferans Salonu'nda kura çekim töreni gerçekleşti. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kura çekimi töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Turan, törende yaptığı konuşmada, Ayvacık'ın tarihi, coğrafyası ve turizmiyle önemli bir ilçe olduğunu ifade etti.

Bülent Turan: TOKİ yatay mimariye önem veriyor!

TOKİ tarafından yapılan 157 konutun 110'unun hak sahibine teslim edileceğini anlatan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"TOKİ deyince çevreyle uyumlu ve bölgedeki coğrafi standartlara uyan ve farklı bir mimari yapı ortaya koyan oluşum ortaya çıkmaya başladı. Örneğin  TOKİ  tarafından Ayvacık'ın Yukarıköy köyü ve civarında yapılan deprem konutlarının hepsinin tek katlı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylümüze uygun halde yapıldığına şahit olduk. Bu konutlar da köylümüzü ve vatandaşımızı memnun etti. TOKİ'miz artık daha yatay mimariye önem vererek adımlar attığını hepimize gösterdi."

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise yüzde 90 oranında tamamlanan 2+1 şeklindeki dairelerin kura çekimini yapacaklarını söyledi. Şahin, "Toplam 157 daire için 110 başvuru oldu. Geri kalan daireler için ileriki süreçte tekrar satış yapılacak" diye konuştu.


Geri Dön