23 / 04 / 2024

TOKİ yeni millet bahçesi projelerine 74 milyon lira harcayacak!

TOKİ yeni millet bahçesi projelerine 74 milyon lira harcayacak!

TOKİ; Mersin, Malatya ve Trabzon’da yapılacak millet bahçeleri için yaklaşık olarak 74 milyon TL harcayacak. Millet bahçeleri projelerinde millet kıraathanelerine de yer verilirken Vakfıkebir Millet Bahçesi’ne ise ‘Ekmek Müzesi’ inşa edilecek...



24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği millet bahçesi projeleri için yüksek bütçeler ayrılmaya devam ediliyor. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Paltformu’nda (EKAP) millet bahçesi ihalelerinin açıklanmaması tartışmalar yaratırken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) resmi internet sitesi üzerinden ihale sonuçlarını duyurdu.

Bir Gün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre TOKİ’nin internet sitesinde, Mersin, Malatya ve Trabzon Vakfıkebir’e yapılacak millet bahçeleri için toplam 74 milyon 68 bin TL harcanacağı yer aldı. İhalesi 23 Eylül tarihinde yapılan Mersin Millet Bahçesi Projesi için  TOKİ  toplam 41 milyon 433 bin TL bütçe ayıracak.

STADYUM ARAZİSİNE YAPILIYOR

2018 yılında yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi üzerine yapımına başlanan Mersin Millet Bahçesi ihalesi Özbek İnşaat Şirketi tarafından kazanıldı. Millet Bahçesi inşaatının ihaleyi kazanan şirkete yer teslimi yapılarak başlandığı da bildirildi.  İhale dosyasındaki bilgilerde, 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek millet bahçesine kafeterya, kıraathane ve bir de mescit yapılacağı yer aldı.

20 MİLYON TL HARCANACAK

Malatya’ya yapılacak millet bahçesi için de toplam 20 milyon 858 bin TL harcanacak. 4 Eylül tarihinde yapılan ihaleyi Enam İnşaat ve İzbay İnşaat iş ortaklığının kazandığı duyuruldu. toplam proje alanı ise 42 bin 926 metrekare olan Millet bahçesinde 6 bin 772 metrekare alana sahip millet kıraathanesi yapılacağı bildirildi.

EKMEK MÜZESİ YAPILACAK

Trabzon’un üçüncü millet bahçesi ise Vakfıkebir ilçesinde 32 bin 721 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Proje dosyasında yer alan bilgilere göre millet bahçesine bir de “Ekmek müzesi” yapılacak. 10 Eylül’de yapılan 11 milyon 777 bin TL harcanacağı açıklanan ihaleyi Aralsan İnşaat kazandı. Vakfıkebir Millet Bahçesi’ne de millet kıraathanesi ile mescit yapılacağı bildirildi.
 


Geri Dön