25 / 04 / 2024

TOKİ'den 10 bin TL peşinatla konut!

TOKİ'den 10 bin TL peşinatla konut!

TOKİ, Anadolu'nun çeşitli kentlerinde hayata geçirdiği binlerce konutu satılığa çıkardı. 20 yıl vade ve 185 liradan başlayan taksit seçenekleriyle sunulan konutlar için başvurular başladı.




Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut inşa etmeye devam eden TOKi, bu yıl özellikle dar gelir grubuna odaklandı. Güneş gazetesinde yer alan habere göre, birçok ilde konutlarını satışa çıkaran TOKİ, 185 TL'den başlayan taksitlerle konut satıyor. Ev fiyatları 55 bin 681 TL'den başlıyor. Satışa sunulan konut sayısı 8 bin 62. Emekli, alt gelir grubu dahil tüm kesimlere hitap eden konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon olarak satışa sunuluyor. 

PEŞİNAT 10 BİN LİRA  

Satışa çıkan konutlar için TOKİ’nin yetkilendirdiği kamu bankalarına yani Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvurmak gerekli. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp sözleşme imzalanıyor. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı konutun özelliğine ve bulunduğu ile göre farklılık gösteriyor. Peşinat için daire fiyatının yüzde 10'luk kısmı alınıyor. 

BİR YIL İKAMET ŞARTI 

Alt gelir grubuna yani aylık hane geliri 3 bin 200 TL'nin altında olan kesime yönelik inşa edilen daireler için ödenecek peşinat 10 bin TL'den başlıyor. Dar gelirliler için üretilen evi almak için başvuru yapan kişinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı konutu olmayacak. Ayrıca ev alınacak ilde 1 yıl ikamet şartı da yer alıyor.

ÖRNEK HESAPLAMA  

Örneğin;  Ankara  Mamak Gülseren Mahallesi 3. Etap 2. Bölge'den alt gelir grubu olarak ev almak isteyenler 1 oda 1 salon daire almak isterse 83 bin 437 TL ödeyecek. 10 bin TL peşinat verenler kalan parayı 180 ay (15 yıl vadeyle) ödeyebilecek. Bunun aylık taksiti 408 TL. Eğer 20 bin TL peşin ödenirse, 20 yıla kadar vade ve 264 liradan başlayan taksitle konut alınabilecek.

 

TOKİ den 10 bin TL peşinatla konut!

 

TOKİ den 10 bin TL peşinatla konut!

 

TOKİ, yüksek binalar yerine yatay mimariye geçiş yaptı.

Başvuruda aranan şartlar;

Daire almak isteyen emekliler şubat ayı içinde ilgili bankaya başvuru yapabiliyor. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı evi bulunmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu da aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az bir yıl ikamet şartı da mevcut.

BUNLARA DİKKAT!

- Başvurular konutun bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak.

- Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi de imzalanacak.

- Evi alanlar 14 gün içinde cezasız olarak cayabilir.

- Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl ocak ve temmuz aylarında iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak.

'İkinci bahara' 15 bin konut

 

TOKİ den 10 bin TL peşinatla konut!

 

Bu yıl 70 bin konut hedefleyen TOKİ, emeklilere de ‘ikinci bahar’ kampanyası kapsamında 15 bin konut üretecek. Hafta başında yaptığı açıklamada İdare olarak 2017 yılında hiç ev sahibi olmayan 15 bin emekliyi ev sahibi yaptıklarını belirten  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, bu yıl içinde aynı sayıyı hedeflediklerini açıkladı. Vatandaşlara 300-400 lira taksitle Anadolu'da ev sahibi olabilecekleri çağırısı da yalan Turan, “Vatandaşlardan ricam şu, bizi Anadolu'da da takip etsinler. Bugün bile internet sitesine girip TOKİ sayfasında Anadolu'nun birçok kasabasında 300-400 liradan taksitle eve taşındıktan sonra taksit ödemek kaydıyla dairelerimiz var. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için dost eli bir kuruluş olmaya devam edeceğiz” dedi.


Geri Dön