19 / 04 / 2024

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!

Milyonlarca dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ,  yeni fırsatlarına devam ediyor. TOKİ’den 13 bin TL peşinat, 380 lira taksitle konut sahibi olma şartları belli oldu...



Her yıl yüz binlerce vatandaşı konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uygun fiyatlı konut satışlarını sürdürüyor. Takvim'de yer alan habere göre; son olarak TOKİ'nin resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada farklı illerde bulunan yüzlerce konut için düşük fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunuldu. Türkiye geneli açık satış listesi içerisindeki konutlar başvuru önceliği gözetilip çekilişsiz, kurasız olarak satılacak.

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!

TOKİ BALIKESİR MANYAS ALT GELİR GRUBU 

TOKİ tarafından 336 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Mart 2021 – 30 Haziran 2021 tarihlerinde Halk Bankası Balıkesir şubeleri üzerinden satılacak.

TOKİ BOLU SEBEN ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ

TOKİ tarafından 75 adet 2+1 alt gelir grubu ve 12 adet 3+1 orta gelir grubu konut;ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 12 Nisan 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında açık satışla satılacak.

TOKİ KIRIKKALE MERKEZ YUVA MAHALLESİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ

TOKİ tarafından 463 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Şubat 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Halkbank Kırıkkale şubelerinden satışı gerçekleşecek.

TOKİ OSMANİYE BAHÇE KONUT PROJESİ

TOKİ tarafından 17 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 17 Mart 2021 – 30 Haziran 2021 tarihlerinde Ziraat Bankası Bahçe Osmaniye şubesi üzerinden satışı yapılacak.

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!

BAŞVURU SIRASINDA NELER GEREKECEK?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuruda bulunabilecek.

- Fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Vatandaşlık kimlik ve Vergi sicil numaraları,

- Yetkili Banka Şubelerine Nakit olarak;

muhammen bedeli 99.999.- TL ye kadar olanlar için 5.000.-(Beşbin) TL,

muhammen bedeli 100.000 - 499.999.- TL'ye kadar olanlar için 10.000.-(Onbin) TL,

muhammen bedeli 500.000 – 999.999.- TL'ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL,

muhammen bedeli 1.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL,
katılım teminatı ödemek zorundadırlar.

- Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, ilzama, teklif vermeye, ihaleye katılmaya, ihale
bedelini ödemeye, tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini
içeren vekaletname,

- Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile
imza sirküleri.

(Alıcılar başvuru sırasında "Açık Artırma Satış Şartnamesi"ni imzalayacaklardır.)

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!

ÖDEME KOŞULLARI

Taşınmazlar mevcut durumu ile satılacak, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul edecek. İdare tarafından bu taşınmazlarda herhangi bir tadilat ve onarım yapılmayacak.

Muhammen bedeller bütün projeler için KDV hariç olarak belirlenmiş olup, vadeli işyeri satışları Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı, taşınmazın tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı kalan vadelere yayılarak, peşin işyeri satışları ile konutların satışlarında ise projenin teslimi aşamasında peşin olarak alınacak.

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 483 yeni konut!


Geri Dön