29 / 03 / 2024

TOKİ'den 185 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 185 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirliyi konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 20 yıl vade ve 185 TL'den başlayan taksitlerle satışa çıkardığı projeler için başvurular başladı.



 

Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu yıl özellikle dar gelir grubuna odaklandı. Birçok kentte konutlarını satışa çıkaran TOKİ, 185 TL'den başlayan taksitlerle konut satıyor. Güneş gazetesinde yer alan habere göre ev fiyatları 55 bin 681 TL'den başlıyor. Şuan satışa çıkan konut sayısı 8 bin 62'yi buldu. Emekli ve alt gelir grubu dahil tüm kesimlere hitap eden konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon olarak satışa sunuluyor. 

PEŞİNAT 10 BİN LİRA  

Satışa çıkan konutlar için TOKİ’nin yetkilendirdiği kamu bankalarına yani Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru yapmak gerekiyor. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp, sözleşme imzalanıyor. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı, konutun özelliğine ve bulunduğu ile göre farklılık gösteriyor. Peşinat için daire fiyatının yüzde 10’luk kısmı alınıyor. 

BİR YIL İKAMET ŞARTI 

Alt gelir grubuna yani aylık hane geliri 3 bin 200 TL'nin altında olan kesime yönelik hayata geçirilen daireler için ödenecek peşinat 10 bin TL'den başlıyor. Dar gelirliler için hayata geçirilen evi almak için başvuru yapan kişinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı evi olmayacak. Ayrıca ev alınacak ilde 1 yıl ikamet şartı da aranıyor.

 

TOKİ den 185 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

 

Başvuruda aranan şartlar 

Daire almak isteyen emekliler şubat ayı içinde ilgili bankaya başvuru yapıyor. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı evi bulunmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu da aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az bir yıl ikamet şartı da  bulunuyor.

BUNLARA DİKKAT!

- Başvurular evin bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılıyor.

- Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanıyor.

- Evi alanlar 14 gün içinde cezasız cayabiliyor.

- Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl ocak ve temmuz aylarında iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak.

Emekliye 15 bin konut

Bu yıl 70 bin konut hedefleyen TOKİ, emeklilere de ‘ikinci bahar’ kampanyası kapsamında 15 bin konut inşa edecek.  Vatandaşlara 300-400 lira taksitle Anadolu'da ev sahibi olabilecekleri çağırısı yapan  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, “Vatandaşlardan ricam şu, bizi Anadolu'da da takip etsinler” dedi.

 


Geri Dön