26 / 04 / 2024

TOKİ’den 6 şehire 4 bin 80 konut!

TOKİ’den 6 şehire 4 bin 80 konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Elazığ, Tokat, Bursa, Kütahya, Çorum ve Amasya’da toplam 4 bin 80 konutu içeren projelerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi..



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Elazığ, Tokat, Bursa, Kütahya, Çorum ve Amasya’da yapımı süren konut uygulamalarını inceleyerek, proje alanlarındaki çalışmaları değerlendirdi.

ELAZIĞ’A 991 MİLYON TL’LİK YATIRIM

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre, Elazığ Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 277 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle, vatandaşın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yaşam alanının inşa edildiğini söyleyen Turan, merkezde yapımı devam eden, inşası yüzde 40 seviyesine ulaşan 363 konutluk projeyi de inceleyerek şu bilgileri verdi: Elazığ’da bugüne kadar 44 şantiyede 8 bin 659 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 19’unu tamamladık. Konutun yanı sıra kamu kurumlarımızın ihtiyacı olan binaları da inşa ediyoruz. Bu kapsamdaki Elazığ Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binamız da kısa sürede tamamlanacak.”

TOKİ’nin Elazığ’da bugüne dek 3 hastane, 2 kütüphane, 8 cami, 6 ticaret merkezi, 5 ilkokul ve 4 lise inşa ettiğini hatırlatan Turan, şehre toplam 991 milyon TL’lik yatırım yapıldığını aktardı.

TOKAT’TA YENİ BİR MAHALLE

Tokat Dedeli’de inşası süren 436 konutluk projenin mahalle konsepti içinde az katlı konut üretim anlayışını yansıttığını söyleyen Turan, tüm üretimlerin “Hiçbir kasabada ya da şehirde en yüksek bina  TOKİ  binası olmayacak” şiarıyla hayata geçirildiğini hatırlattı.

Turan şöyle devam etti: “Tokat’ta, konuttan sosyal donatıya birçok projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 24 şantiyede 5 bin 71 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 668’ini tamamladık. 3 hastane, 4 cami, 8 ticaret merkezi, 3 ilkokul, spor salonu, kütüphane, sağlık ocağı ve sevgi evi olmak üzere 520 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik.”

“15 BİN EMEKLİYİ KONUT SAHİBİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde emeklilere dönük “İkinci Bahar” kampanyası kapsamında inşa edilen 1.201 konutun şantiyesini gezen Turan, “Emekli büyüklerimizin yeni yaşam alanı olacak projemizde, konutun yanı sıra cami, büfe ve sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz” dedi, ikinci Bahar kampanyasıyla konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını ifade eden Turan, her yıl yaklaşık 15 bin emekliyi konut sahibi yapmayı hedeflediklerini de aktardı. Turan ayrıca, Bursa’da yapımı süren 289 konut ile toplamda 20 bin 723 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi.

KÜTAHYA’YA YATAY MİMARİDE 627 KONUT

Turan, Kütahya İnköy’de yatay mimari yaklaşımla üretilen ve inşası yüzde 95 seviyesine ulaşan 627 konutluk projeyi inceleyerek şu bilgileri paylaştı: “Kütahya’da bugüne kadar 10 bin 569 konutun yapımına başladık. Bu konutların 8 bin 993’ünün inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Bunun yanı sıra 3 hastane, 2 sağlık ocağı, 24 cami, 2 kamu hizmet binası, 4 pansiyon ve 18 ticaret merkeziyle Kütahya’ya toplam 2 milyar 50 milyon TLTik yatırım yaptık.”

“SOSYAL BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAYAN BİR PROJE GELİŞTİRDİK”

Çorum Devane’de yapımı yüzde 90 seviyesine ulaşan 142 konutluk kentsel dönüşüm projesini inceleyen Turan, projeyle ilgili şunları aktardı: “Kentsel dönüşüm projesini yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla inşa ettik. Dönüşüm alanlarında ikamet eden vatandaşlarımızın sosyoekonomik profilini doğru tanımlayarak, farklı gelir gruplarına dönük sosyal bütünleşmeyi sağlayan bir proje geliştirdik.” Turan ayrıca, Çorum’da 5 bin 386 konutun üretildiğini ve şehre 516 milyon TLTik yatırım yapıldığını kaydetti.

AMASYA'YA 4 BİN 839 KONUT

Amasya, Merzifon ve Suluova’daki konut projelerini inceleyen Turan, şehirde 4 bin 839 konutun yapımına başlandığını, bunların 3 bin 332’sinin tamamlandığını söyledi. Turan ayrıca, 9 cami, 7 ticaret merkezi, pansiyon, kamu hizmet binası, 2 ilkokul ve lise olmak üzere toplam 477 milyon TLTik yatırım gerçekleştirildiğini aktardı.

 


Geri Dön