29 / 03 / 2024

TOKİ’den 7 bölgeye mahalle!

TOKİ’den 7 bölgeye mahalle!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından düzenlenen ‘7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’ sonuçlandı. 



Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından düzenlenen ‘7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’ sonuçlandı. 123 eserin başvurduğu yarışmada 35 proje ödül aldı.

 

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri yarın verilecek.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, yarışma konsepti hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Turan, "Bu yıl yarışmayı 'Mahalle' konseptiyle düzenlemeye karar verdik. Mahalle, şehirlerimizin geleneksel ve kadim değerlerinin günümüz yaşam koşullarına taşınmasında, bütün değerleri barındırması bakımından model olan en temel ölçekti. Bu nedenle, 'mahalle' dedik" şeklinde konuştu. 

 

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması kapsamında yarışmacılara , 7 bölgede belirlenen gerçek alanlar verilerek, tasarımlarını gerçek alanlar üzerine geliştirmeleri istendi. 

 

Bölge tercihleri doğrultusunda Akdeniz Bölgesi'nde Hatay Dörtyol, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Muş Kepenek, Ege Bölgesi'nde Denizli Pamukkale, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Mardin Artuklu, İç Anadolu Bölgesi'nde Eskişehir Odunpazarı, Karadeniz Bölgesi'nde Kastamonu Merkez Örencik ve Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ Çorlu'daki araziler üzerinde çalışmaları gerçekleştirildi.


Geri Dön