28 / 03 / 2024

TOKİ'den 71 bin kişilik 188 yurt ve pansiyon geliyor!

TOKİ'den 71 bin kişilik 188 yurt ve pansiyon geliyor!

TOKİ Başkanı Turan, 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdiklerini, hizmete girecek yeni yurtlarla bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrencinin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebileceğini söyledi.



TOKİ Başkanı Turan, 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdiklerini, hizmete girecek yeni yurtlarla bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrencinin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebileceğini söyledi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayarak, eğitimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) işbirliğinde modern yurt ve pansiyonlar inşa ettiklerini belirtti.


Turan, "İdare olarak toplamda yaklaşık 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdik. 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek 9 bin 629 kapasiteli 17 yurt ve pansiyon ile bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrenci güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebilecek. 13 bin 208 öğrenci kapasiteli 26 yurt ve pansiyonumuzun ise inşaatı devam ediyor." diye konuştu.


Yaşadıkları şehirlerin dışında öğrenim gören öğrencilerin öncelikli ihtiyacının barınma olduğuna işaret eden Turan, şöyle devam etti:


"Ülkemizin dört bir yanında öğrencilerimizin modern ve güvenli yapılarda ikamet edebilmeleri ve öğrenimlerini başarıyla sürdürmeleri amacıyla yurtlar ve pansiyonlar inşa ediyoruz. Yaptığımız iş aynı zamanda sosyal sorumluluk gereğidir. Bu alanda samimiyetle elimizi taşın altına koyduk, yurt üretimlerine, geleceğin müreffeh Türkiyesinin şekillenmesinde bir 'memleket meselesi' olduğu bilinciyle yaklaştık. Geleceğin Türkiyesinde söz sahibi olacak, her birimizin yerini alacak ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan gençlerimiz için yaptığımız üretimleri, bu bakış açısıyla planlıyoruz ve özel önem veriyoruz."


İstanbul'a 4 bin 100 kapasiteli yurt


TOKİ, Türkiye'nin en büyük yurtlarından birini İstanbul Maltepe'de inşa etti. 4 bin 100 öğrenci kapasiteli Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, Anadolu Yakası'nın en büyük öğrenci yaşam alanı olarak dikkati çekiyor.


Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından geçici kabulü yapılan yurda, bin 800 öğrenci yerleştirildi. 33 bin 663,5 metrekare imar alanı üzerinde inşa edilen yurdun toplam inşaat alanı 135 bin metrekare.


6 bloktan oluşan Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda 14 engelli odası olmak üzere toplam bin 43 oda ve KYK kullanımı için 59 depo alanı bulunuyor. Bütün bloklar, bin 300 öğrenci kapasiteli yemekhane ile 884 kişilik oturma kapasiteli kantin bölümüne bağlanıyor.


Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'ndaki bütün bloklarda toplam 3 eğitim salonu ve her katta çalışma salonları bulunuyor. Otel konforunda olan yurt, banyo-wc, giysi dolabı, kitaplık ve her öğrenciye ait çalışma masası ile mini buzdolabının bulunduğu 4 kişilik odalarla hizmet veriyor. Spor salonu, mescit, otopark gibi pek çok gereksinimin ayrıntılı olarak tasarlandığı yurt, yaklaşık 700 kişilik konferans salonu, seminer ve sanatçı odaları ile de kültür sanat faaliyeti açısından aktif olabilecek bir platform sunuyor.


Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, parsel genelindeki toplam 9 bin 300 metrekare peyzaj alanıyla da dikkati çekiyor.


AA


Geri Dön