24 / 04 / 2024

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?



Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin 81 ilinde dar ve orta gelirli vatamdaşları ev sahibi yapıyor.  

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 'TOKİ'den alınan ev satılır mı?' sorusunun yanıtı birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılır mı? Nasıl satılır?

TOKİ den alınan ev satılır mı?

TOKİ bu kapsamda alt ve orta gelir grubunda bulunanlara yönelik farklı uygulamalar hayata geçiriyor. Alt gelir grubu için inşa edilen konut projelerinden hak sahibi olduktan sonra sözleşmeye imza atıldıysa, evin borcu sona erene kadar satış  veya devir işlemi yapılamıyor. Ayrıca borcun hepsinin ödemesi bitene kadar alıcı veya ailesi için ikamet koşulu bulunuyor. Alıcının kendisinin veya ailesinin sözleşme imzalanan konutta yaşamadıkları belirlenire, imzalanan sözleşme feshedilir. Yani borcu varken evini devreden hak sahiplerinin sözleşmesi iptal ediliyor. 

TOKİ den alınan ev satılır mı?

Ancak açık satışlarda ise, genel olarak bu koşul aranmıyor ve projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgilere ayrıntılı olarak yer veriliyor. 

 

TOKİ'den 19 kentte 444 arsa satışı! 

 


Geri Dön