25 / 04 / 2024

TOKİ'den Bartın'a 320 konut!

TOKİ'den Bartın'a 320 konut!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Ömertepesi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bartın 6. Olağan İl Kongresi'nde bazı açıklamalar yaptı. Binali Yıldırım, TOKİ'nin Bartın'da 320 konut inşa edeceğini söyledi.



 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Ömertepesi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bartın 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 15 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma Türkiye için Bartın için çalıştıklarını söyledi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bartın'ın 1994'te il olduğunu ancak uzun süre beklediği ilgiyi, desteği göremediğini de söyleyen Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin böyle yapmadığını, diğer iller gibi Bartın'ı da seçimden seçime kapısı çalınacak bir il olarak görmediklerini belirtti.

 

Sadece Bartın'a 15 yılda 5,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Toplu konuttan, dersliklerden, spor tesislerinden... Yapılan hizmetleri sizler biliyorsunuz. Bartın'a 2008'de üniversite kurduk mu? Üniversite kısa sürede ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri haline geldi. Bartın'a hastane, ağız diş sağlığı merkezlerinin de aralarında bulunduğu 12 sağlık tesisini yaptık, hizmete verdik. Yetmez dedik, şimdi Bartın'ın girişinde 400 yataklı yeni bir hastane daha yapıyoruz. Sadece binalar yapmak yetmez dedik. İçine uzman da personel de doktor da koymak lazım. Koskoca Bartın'da 2003'te sadece 81 doktor vardı. Şimdi tam 700 doktor var. Koskoca Bartın'da sadece 4 ambulans vardı, şimdi 26 ambulans var."

 

Safranbolu yolunu bölünmüş olarak yapacaklarının da sözünü veren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Safranbolu yolunun15 kilometresini yaptık, gerisi de devam ediyor. Çaycuma, Perşembe, Kozcağız yolunu tamamladık. Ankara'ya giden yolun bir tüneli vardı, Dorukhan Tüneli. Tünelde bir araba bekliyor, öbürü geçiyor, tünel güya yolu kısaltacak ama geçmesi 20 dakika sürüyor. Şimdi onun yanına bir tünel daha inşa ettik. Yaz kış yolumuz açık. Yolun açık Türkiye, merak etme. 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonuna emin adımlarla yürüyoruz. Amasra Tüneli'ni açtık. İnsanlar şehre nasıl girdiğinin farkına varmıyor.. Kirazlıköprü ve Kışla barajlarını hayata geçirdik. Şimdi de Kozcağız Barajı'nı yapıyoruz. Şehrin merkezindeki dere ıslahlarını da tamamlıyoruz. Kentte taşkın ve sellerin zararını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca  TOKİ  marifetiyle 320 konut daha inşa ediyoruz."

 


Geri Dön