24 / 04 / 2024

TOKİ'den dar gelirli ailelere 80 bin sosyal konut!

TOKİ'den dar gelirli ailelere 80 bin sosyal konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine başlayacaklarını açıklamıştı. Peki, dar gelirli aile konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuruları ne zaman? Dar gelirli aile konut fiyatı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirli vatandaşlar için onbinlerce yeni sosyal konut üretmeye devam edeceklerini açıkladı. Bakan Kurum, 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine başlayacaklarından bahsederek “Devam eden 272 bin konut ve başlayacak olan 80 bin konut olmak üzere toplamda 350 bin konutla 1,5 milyon vatandaşa konut ihtiyacına cevap vermiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Kentsel dönüşümlerde merkezinde insanı ele alıp afetlere hazır, kimlikli, engelli dostu şehirler inşa ettiklerini söyleyen Kurum şöyle davam etti: “Dar gelirli vatandaşlarımız için on binlerce yeni sosyal konut üretiyoruz. Millet bahçeleri ve ekolojik koridorlarımızla yeşil alanlarımızı, korunan doğal alan büyüklüğümüzü arttırıyoruz. Bölgesel ve yerel eylem planlarımızı hazırladık, uygulamaya koyduk. Tüm bölgelerimizde bu planları belediyelerimizle birlikte hayata geçiriyoruz. Bugün sahadaki tüm inşa projelerimizi enerji verimli, sıfır atık uyumlu ve akıllı bina özellikleriyle donatılmış yapı teknolojileriyle inşa ediyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri’yle doğru, hızlı ve güvenilir şehir verisi sunuyoruz.”

TOKİ konut başvurusu nereden yapılır?

Yeni Akit'te yer alan habere göre;  TOKİ  konut satışları e-devlet üzerinden ve TOKİ’nin internet sitesi üzerinden satışlar ve duyurular bölümünden öğrenilebiliyor. Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 31 ilde 133 konut ile 21 ilde 107 iş yerini “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa çıkardı.

TOKİ konut satışları için şartlar nelerdir? 

- T.C. vatandaşı olmak 

- Başvuru yapılan ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak 

- TOKİ üzerinden daha önce ev almamak

- Kişinin kendisi, eşi ya da bakmak ile yükümlü oldukları kişilerin evi olmaması

- Başvuru yapan kişinin en az 25 yaşında olması 

- İstanbul içinde en fazla 3100, diğer illerde haneye giren miktarın en fazla 2600 TL olması şartları aranır. 

TOKİ konut satışı başvuruları nasıl yapılacak? 

toki.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvurular yukarıda açıklanan şartları sağlayanlar için açık olacak. Başvuru formları Bakanlığın belirlediği sürede yapılaniliyor. TOKİ konut satışları nasıl yapılacak? Açık satış usulü ile yapılacak satışlar Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden gerçekleştirilecek. Konut satışları için 240 ay vade seçeneği belirlenirken iş yeri satışları için 60 ay vade seçeneği sağlanacak.

TOKİ projeleri ne zaman başlıyor?

81 ilde gerçekleşecek 100 bin konutun inşasına yılbaşından sonra başlanacak. 1.5 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen konutlar özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvuruda bulunabilecek.

2021'de 80 bin konut dönüşecek!

TOKİ'den ayda 750 TL taksitle ucuz konut müjdesi!


Geri Dön