25 / 04 / 2024

TOKİ'den dar gelirli ailelere ucuz konut ve iş yeri müjdesi!

TOKİ'den dar gelirli ailelere ucuz konut ve iş yeri müjdesi!

TOKİ tarafından 23 farklı ilde açık satışlar devam ediyor. Kolay ödeme alternatifleri dışında sadece 10 bin TL peşinat vererek 120 - 180 ve 240 ay taksit ile hem iş yeri hem de konut satışlarını gerçekleştiriyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 23 farklı il için iş yeri satışlarına açık satış usulleriyle devam ediyor. Kolay ödeme alternatifleri dışında sadece 10 bin peşinat ile 23 il için iş yerleri satışlarıyla ilgili detaylar açıklandı. Başvuru işlemleri için sadece anlaşmalı olan iki kamu bankası devreye alınacak. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ'ye başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, gerekli olan evrakları da hazır etmesi gerekiyor. Bu belgelerin hazırlanmasıyla  TOKİ  kurasında yer alıyorsunuz. Eksiksiz bir şekilde evrakları hazırlayıp teslim etmeniz gerekiyor.

TOKİ'den iş yeri satışları son hızı ile devam ediyor....
TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde web sitesinde yayına alınan iş yeri satış ilanları; açık arttırma ya da açık satış yöntemleri ile devam edecek. Bir yandan konut bir yandan da iş yeri satışları devam ediyor. Belirlenen ihale tarihlerine göre başvuru süreçleri devam edecek. İş yeri ya da konut için kim daha yüksek teklif verirse o vatandaşların alma hakları daha yüksek olacak. Bir yandan da 10 bin TL'ye varan peşinatların ardından 120 - 180 ve 240 ay taksitli olarak ödeme planları yapılacak. Peşinat olarak sadece yüzde on oranları ile işlemler yapılacak. TOKİ aracılığı ile hız kesmeden konut ve iş yerleri satışa devam ediyor.

İş yerinin olduğu iller;

  1. Adana
  2. Ağrı
  3. Aksaray
  4. Amasya
  5. Ankara
  6. Bitlis
  7. Burdur
  8. Bursa
  9. Çorum
  10. Denizli
  11. Gaziantep
  12. Isparta
  13. Karabük
  14. Kahramanmaraş
  15. Kayseri
  16. Kırşehir
  17. Konya
  18. Niğde
  19. Rize
  20. Siirt
  21. Şanlıurfa
  22. Trabzon
  23. Uşak

TOKİ iş yeri satış başvuruları nasıl olacak?

Halkbank ve Ziraat bankası TOKİ ile anlaşmalı olarak gerçekleşen işler için banka şubelerinde bulunan vatandaşlar banka şubelerine gidip başvuru yapabiliyor. İhale süreçleri için son tarih olarak ise sadece 14 ekim 11.00 açıklandı. Başvuru süreçleri bu zamana kadar yapılması gerekiyor.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

TOKİ başvurusu yapmak isteyen vatandaşların, gerekli olan evrakları da hazır etmesi gerekiyor. Bu belgeler hazırlandıktan sonra TOKİ sizi kuraya dahil ediyor. Eksiksiz bir şekilde evrakları hazırlayıp teslim etmeniz gerektiğini de unutmamanız gerekir. Bu belgeler;

Kimlik fotokopisi

Engelli kişiler için sağlık durumunu belirten heyet raporu, şehir aileleri için hak sahipliği belgesi

Emekli vatandaşlar içinde emekli kimlik belgesi gerekiyor.

Bu belgeleri hazırlayarak kayıt formu doldurup kuraya katılabiliyorsunuz. TOKİ de ev almaya karar verenlerin şehir aileleri için öncelik verildiğinin unutulmaması gerekiyor. Emekli vatandaşlar için de TOKİ projelerinin bir kısmı onlara ayrılıyor. Emekli vatandaşlar kuraya çıkmazsa tekrar kuraya katılma şansını yakalıyor.

TOKİ 176 konut ile 155 iş yerini satışa çıkardı!

TOKİ'den o illere 2 bin 343 yeni konut müjdesi!


Geri Dön