24 / 04 / 2024

TOKİ'den emekliye 310 lira taksitle ev!

TOKİ'den emekliye 310 lira taksitle ev!

TOKİ 24 şehirde 1981 konutu 310 liradan başlayan taksit seçenekleriyle satışa sunuyor. TOKİ, emeklilere kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor.



Türkiye’nin farklı noktalarında konut inşaatı devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yıl özellikle emekli ve dar gelir grubu için konutları satacak. 

240 AY VADE SEÇENEĞİ 

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; birçok ilde konutlarını satışa sunan TOKİ, kasım itibarıyla1981 konutu daha satışa çıkardı. 24 ilde bulunan konut projeleri, özellikle emekli vatandaşlar için önemli bir fırsatlar yaratıyor. Evlerin fiyatları 80 bin liradan, aylık taksit tutarları 310 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

YENİ YAŞAM ALANI

20 yıla kadar yani 240 ay vade seçeneğiyle ödeme fırsatı bulunan TOKİ, hiç evi olmayan  emeklileri ev sahibi yapıyor. İnşa ettiği konutlar sadece bir bina olarak değil, kazandırdığı yan alanlarla birlikte bir sosyal yaşam alanı sunuyor.

TOKİ den emekliye 310 lira taksitle ev! 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ fırsatlarından yararlanmak isteyen emekliler için bazı şartlar bulunuyor. Başvuru yapacak kişinin T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşuluyla yaşaması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Daha önce TOKİ’den konut ve konut kredisi almamış olmak, kendisine, eşine veya velayetindeki çocuklara ait mülkiyetin olmaması da diğer şartlar arasında bulunuyor.

GELİR SINIRI VAR

Emekli, kesime hitap eden konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olarak satılıyor. Farklı konut seçeneklerinin bulunduğu projelere başvuruda bulunmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. Konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvurulması gerektiğini belirten  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, “Vatandaşlarımız diğer detayları '444 86 54' numaralı ALO TOKİ hattından öğrenebilir” diye konuştu.

TOKİ 19 ilde 186 iş yeri ve 15 ildeki 56 konutu satıyor!

TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019!


Geri Dön