26 / 04 / 2024

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen talep toplanıyor!

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen talep toplanıyor!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 projeleri için talep toplanıyor. TOKİ, emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesini verdi. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm ayırıntılar...



Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın aktardığına göre; yeni sosyal konut hamlesi de Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirildiği için bu sayının gelen talebe göre 200 bini geçeceği öngörülüyor. Milyonların merakla beklediği projelere ilişkin tüm detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eylül'de resmen duyurulacak. 

TOKİ den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen talep toplanıyor!

240 AY VADE FIRSATI 

Hiç evi olmayan herhangi bir mal ya da mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle hayallerini süsleyen evlere kavuşacak. Söz konusu kuraya katılmalarından sonra konut sahibi olmaya hak kazananlar, 20 seneye ulaşan vade imkanlarıyla kira öder gibi evinin taksidini ödeyecek. 

Ayrıca şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjanların açılacağı da belirtildi. Merak edilen konutlar için peşinat tutarının, ev fiyatının yüzde 10'u şeklinde olacağı ifade ediliyor. 

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon  şeklinde tasarlanan dairelerin fiyatları henüz açıklanmadı. 


Geri Dön