27 / 04 / 2024

TOKİ'den Erzurum'a 10 bin konut!

TOKİ'den Erzurum'a 10 bin konut!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla, Erzurum'da 10 bin konut hayata geçirdiklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Erzurum mitinginde bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erzurum'a yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti.
 
Cumhuriyet tarihinin tamamında verilenlerin üzerinde Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, sadece eğitimde Erzurum'a bir katrilyon tutarında kaynak kullandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'a yapılan sağlık hizmetlerine de değinerek, 23 hastane olmak üzere toplam 85 adet sağlık tesisini Erzurum'a kazandırdıklarını, içerisinde 700 yataklı Erzurum Devlet Hastanesinin de olduğu 15 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini anlattı. Erdoğan, "Devlet Hastanesinin 250 yataklı Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek blokları ile büyütüyoruz.  TOKİ  vasıtasıyla, Erzurum'da 10 bin konut hayata geçti." diye konuştu.

Erzurum'a 2002 yılına kadar sadece 49 kilometre yol yapıldığını söyleyen Erdoğan, buna 553 kilometre yol ilave ettiklerini, yapımı süren yol projelerinden birisinin de Kop Tüneli'nin bulunduğu Trabzon Aşkale yolu olduğunu belirtti.

Erzurum İspir Yolundaki Kırık Tüneli ve bağlantı yollarının projesinin de 2020'de tamamlanacağını dile getiren Erdoğan, Ovit tünelinin de tamamlanmasıyla Rize ve Erzurum arasındaki mesafenin kısalacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı devam eden Erzurum-Bingöl yolunun da Erzurum için hayata geçirilen projelerden birisi olduğunu dile getirerek, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini aktardı.


Geri Dön