19 / 03 / 2024

TOKİ'den İstanbul'a 483 yeni konut!

TOKİ'den İstanbul'a 483 yeni konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Silivri Alipaşa 3. Etap projesinin ihalesini 13 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirecek.



Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapanToplu Konut İdaresi Başkanlığı Silivri Alipaşa 3. Etap projesi için düğmeye bastı.

2023 yılına kadar kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut hayata geçirecek olan TOKİ, İstanbul Silivri'de 483 yeni konut inşa edecek.

İstanbullu vatandaşları ev sahibi yapan  TOKİ  geçtiğimiz yıl Kayaşehir'de 862, Silivri'de 1.352, Şile'de ise 103 yeni konut hayata geçirdi.

İhale ilanı:
İstanbul İli, Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 3. Etap 483 Adet Konut ve 8 Adet Dükkan İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

NASIL BAŞVURULUYOR?


TOKİ tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra gerekli şartları sağlayanlar konut sahibi olmak için idareye başvurabiliyor. Başvuruda, TC Kimlik fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi", engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en yüzde 40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu, emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge talep ediliyor. 2 oda 1 salon konutlar için 500 TL, 3 oda 1 salon konutlar için 1.000 TL ön kayıt parası alınıyor. Çeşitli sebeplerle proje gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması halinde bu paralar iade ediliyor. Talep toplama işlemleri de bankalar tarafından yapılıyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER


Başvuru sahipleri,
Kimlik Fotokopisi,
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"
Engelli vatandaşlar , Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair),
Emekli vatandaşlar , Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edecekler.

 

TOKİ'den borcunun yüzde 25'ini ödeyene indirim!

TOKİ'den İstanbul'da kurasız konut fırsatı!


Geri Dön