20 / 04 / 2024

TOKİ'den Karabüklü emeklilere konut!

TOKİ'den Karabüklü emeklilere konut!

TOKİ Başkanı Turan: "Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş emekli olmuş ve hala ev sahibi olamamış insanları sosyal devlet ev sahibi yapmak zorundadır. Hamdolsun bugün o aşamaya geldik" dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Karabük'te emeklilere yönelik konut üretme projesi kapsamında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.


"33 ilden talep var"

TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilere yönelik konut üretme projesinin  Başbakan Davutoğlu'nun talimatlarıyla 1,5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok bölgesinde bu konutlardan yaptıklarını belirterek düşük taksitler ve uzun vadeli ödemelerle evleri teslim ettiklerini dile getirdi.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde  bu konutların ilk defa Karabük'te yapılacağını vurgulayan Turan, ilk etapta hiç evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacaklarını, daha sonra evi olan ancak 3 bin 200 liradan daha az geliri olanların da projeden faydalanabileceğini anlattı.


Karabük'teki projeye ayrı bir önem verdiklerini ve 2017 gibi evleri teslim edeceklerini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Şu anda 33 ilden bu konutlara talep var. Sıfır karla çalışıyoruz.  Araziyi Hazine'den alıyoruz. Sosyal devletin en önemli görevi vatandaşların barınma hakkını sağlamasıdır. Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş emekli olmuş ve hala ev sahibi olamamış insanları sosyal devlet ev sahibi yapmak zorundadır. Hamdolsun bugün o aşamaya geldik. Şu anda komple bir seferberlik hali gibi çalışıyoruz. Bu büyüklerimizi Türkiye genelinde ev sahibi yapmak için büyük bir uğraşı içindeyiz. Büyük projelerle uğraşıyoruz."

Toplantıya katılan Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin,  Toplu Konut İdaresinin (TOKİ)  emeklilere yönelik konut projesiyle ilgili, "Bu projenin hiçbir siyasi yönü yoktur. Bu proje konut sahibi olamayan emeklilerimizi konut sahibi yapmak üzerine bina edilmiş projedir. Bu projenin Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önceye rastlaması da çok anlamlıdır. Hedefimiz ev sahibi olmayan her Karabüklü emekliyi ev sahibi yapmak. Arsa temini konusunda valilik, defterdarlık ve Safranbolu Belediye Başkanı destek oluyor. İnanıyorum ki Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de bu projeye destek verecektir. Emekliler başımızın tacıdır." dedi.


Geri Dön