28 / 03 / 2024

TOKİ'den Kayaşehir'e devasa park!

TOKİ'den Kayaşehir'e devasa park!

Başbakanlık Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul'da doğa severleri 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşturmayı hedefliyor.Kayaşehir vadisinde kurulacak olan yeşil alan 5,5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 km eninde olacak.



Başbakanlık Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul'da doğa severleri 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşturmayı hedefliyor.Kayaşehir vadisinde kurulacak olan yeşil alan 5,5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 km eninde olacak.Kayaşehir merkezden fenertepe'ye uzanacak.Projede koru alanları, parklar, yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeteryalar su sporu ve paintball alanlarına da yer alacak. 


Toki Başkanı Turan Aydın parkın inşatına 2016 başlanacağını belirtti.Konuya dair açıklamalarına devam eden Turan "Alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Büyük bir yatarım olacak. İki üç grubu çalıştırıyoruz. İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır" diye konuştu. 


TOKİ' nin yaptıkları üzerine de açıklamalarda bulunan Başkan Turan "TOKİ kurulduğu 1984'ten 2003'e kadar sadece 43 bin konut yapmış. 18 yılda 43 bin konuta karşılık  TOKİ  son 12 yılda 700 bin konut yapma başarısı gösterdi. 2019'a kadar 250 bin, 2023'e kadar ise 500 bin konut daha yapmayı hedefliyoruz. Bu yılda 60 bin konut demektir. Elimizde birikmiş konut yok. Sadece şu anda satışta olan 420 kadar bir konutumuz var. 300-400 konutlu projelerde 2 günde yarısını satıyoruz. Reklam yapma ihtiyacı bile hissetmiyoruz" dedi. 


TOKİ' nin dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını belirten Turan belirli şarttalar altında sattıkları konutlardan rant sağlanmasına izin vermediklerini söyledi. Açıklamalarına devam eden Turan; "Bizim alt gelir grubuna kurayla daire satışımızın bir numaralı amacı hiç evi olmayanı ev sahibi yapmak. Şimdi sen bunu alıp kiraya veriyorsan olmaz. Kesin kural olarak bunu sözleşme imzalarken de beyan ediyoruz. Bunu tespit edersek daireyi elinden alırız. Biz aptal değiliz. Kurada kendisine daire çıktığı anda vatandaş ortalama 60 bin 70 bin lira kazanmış oluyor. Kamunun sağladığı bu tür sosyal haklar üzerinden bir rant düşünüldüğü zaman iş saçma sapan yerlere gidiyor. Buna asla müsaade etmeyiz. Nitekim iştiraklerimizden Emlak Konut'un Başakşehir bölgesinde yaptığı bir ihaleyi bu nedenle iptal ettik." diye belirtti. 


Cumhuriyet


Geri Dön