28 / 03 / 2024

TOKİ’den Kırşehir’e kentsel dönüşüm projesi!

TOKİ’den Kırşehir’e kentsel dönüşüm projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Kırşehir Belediyesi ortaklığınca hazırlanan kentsel dönüşüm projesi toplamda 2 ayrı bölgeye inşa edilecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Kırşehir Belediyesi arasında Kırşehir'in vizyonunu değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini içeren protokol imzalandı.


Banka Evleri ve Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projeleri protokol imza töreninde konuşan  TOKİ  Başkan Ergün Turan, iki projenin Kırşehir'e hayırlı olmasını diledi.


Kırşehir'in İç Anadolu Bölgesi'nin parlayan yıldız olduğunu belirten M. Ergün Turan, şunları kaydetti:

"Ben de Belediyecilikten gelen biriyim. Kırşehir'de yapılan işleri de takip ediyorum ve başarılı buluyorum. Kırşehir milletvekillerine ve başkanımıza, Kırşehir'e katkı ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu iki kentsel dönüşüm projesi Kırşehir'e yeni bir vizyon katacak ve gün geçtikçe değişen, güzelleşen Kırşehir'i güzel bir şehir haline getirecek."


 "Projeler Kırşehir'e değer katacak"

Projelerin hazırlık aşamasını titizlikle yürüttüklerini ve 3 yıldır projeler için çalıştıklarını ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Bu projeler özgün olma özelliğiyle Kırşehir'in gelişen ve değişen vizyonuna önemli bir değer katacak. Biz şehrimizin gelişmesi için belediye olarak, şehre vizyon katacak projeler üretiyoruz. Projelerimiz tamamlandığında Kırşehir'in vizyonu da eminim daha da değişecek. O açıdan bu projeler bizler için çok önemli." diye konuştu.


Aşıkpaşa Mahallesi Banka Evleri Projesi 3 ayrı blok şeklinde 300 konut ve 15 dükkândan oluşuyor. Konutlardan 60'ı 4+1, 96'sı 3+1, 144'ü 2+1 planında inşa edilecek. Yenice Mahallesi Eski Sanayi Sitesi Projesi ise 276 konut ve 40 dükkân, konutların 100'ü 4+1, 86'sı 3+1, 88'i 2+1, 2'si 1+1 planında tasarlandı.


TOKİ Haber


Haber Kırşehir Çiğdem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştıkları banka evleri bölgesi ve eski sanayi bölgesindeki kentsel dönüşüm projelerinin tamamlandığını belirtti.


TOKİ ile sözleşmelerin imzalandığını dile getiren Bahçeci, hak sahipleriyle görüşmelere başlayacaklarını ifade etti.


Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:


"Projelerin bir tanesi banka evleri diğeri eski sanayi bölgesinde uygulanacak. Hurdacıların olduğu o yerleri kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Fiziken bitmiş durumda olan Kırşehir ilk binaları olan banka evlerinin olduğu yerlere de son derece modern konutlar yapacağız. Projelerimiz bitti. TOKİ başkanımız Kırşehir'e iki defa geldi. Projeleri onunla koordineli şekilde tamamladık. Protokolümüzü imzaladık. Hayırlı olsun. Halk sahipleriyle görüşüp muvafakatlerini aldıktan sonra inşallah hayata geçecek. Onlar da istekli olacaktır. Şehrimizin güzelleşmesine katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Vatandaşımızın zarar ettiği bir projemiz zaten olmaz."


Kırşehir Çiğdem



Geri Dön