25 / 04 / 2024

TOKİ'den Romanlara yönelik 132 konut!

TOKİ'den Romanlara yönelik 132 konut!

Hükümet, Roman vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Bursa'nın Karacabey ilçesinde 132 konutun temelini attı



Hükümet, Roman vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla ülke genelinde yürütmüş olduğu çalışmalara Bursa'nın Karacabey ilçesinde 132 konutun temelini atarak start verdi. Geçtiğimiz Aralık ayında Devlet Bakanı Faruk Çelik'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Roman Çalıştayı'nın ardından gündeme gelen Romanların konut meselesinin çözümü için, Başbakan Erdoğan, TOKİ'yi adres göstermişti.

ROMAN BULUŞMASINDA VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

14 Mart 2010 tarihinde istanbul'da 20 bin Romanla buluşan Başbakan Erdoğan, Romanların konut meselesini çözmeye kararlı olduklarının altını çizerek çalışmaların hemen başlatılacağı müjdesini vermişti. Önceki gün, Bursa'nın Karacabey ilçesinde Devlet Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleşen 132 konutun temelinin atılmasıyla bu konuda önemli bir aşamaya gelinmiş bulunuyor.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Karacabey'de Romanlar için yaptırılacak konutların temel atma törenine katılan Devlet Bakanı Çelik, Hükümetin 73 milyon vatandaşın problemlerini çözmek için çaba gösterdiğini kaydederek, bu doğrultuda yıllarca görmezden gelinen Roman vatandaşların problemlerini çözüme kavuşturmak için de kararlı olduklarını ifade etti.

BAKAN ÇELİK: AVRUPA'DA HALA ROMANLAR KOVULUYOR

Romanların en önemli meselelerinden olan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye genelinde TOKİ vasıtasıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Çelik, projede talep aldıkları konut sayısının 10 bini aştığını söyledi. Bakan Çelik, Roman konutlarının aylık 100 TL taksitlerle ve uzun vadelerle sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Konuşmasında bazı Avrupa ülkelerinde son haftalarda Romanlara yönelik ayrımcı uygulamalara da değinen Bakan Çelik, şunları söyledi: "Sözde gelişmiş çağdaş Avrupa ülkelerinde, Romanların ülkelerinden kovulduklarını izliyoruz. Roman vatandaşlarımız o ülkeden o ülkeye sürülüyorlar. Ne acı bir tablodur, demokrasi ve insan haklan konusunda laf bırakmayanların Roman vatandaşlarına bu muameleyi reva görmelerini doğrusu anlamakta zorlanıyoruz. Onları ayıplıyoruz, kınıyoruz. Türkiye bir farklı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin olaylara bakışı çok farklı."
Çelik, Fatih Sultan Mehmet döneminde istanbul'a yerleşen Romanların, tarih boyunca büyük yararlar gösterdiğini hatırlatarak, "Bizde baskı yok, ayrımcılık yok, kucaklama var, insan olduğu için insana değer vermek var" dedi.
Vakit

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Roman evleri için ilk temel Çelik'ten

Hükümet, Roman vatandaşların konut ihti-yacını karşılamak amacıyla ülke genelinde başlattığı çalışmalara Bursa'nın Karacabey ilçesinde 132 konutun temelini atarak start verdi.
Yeni Şafak
Haberin devamı için tıklayınız


Geri Dön