26 / 04 / 2024

TOKİ’den Tokat’a 520 milyon liralık yatırım!

TOKİ’den Tokat’a 520 milyon liralık yatırım!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta inşasına yeni başlanan 436 konutluk projeyi inceledi.



 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta inşasına yeni başlanan 436 konutluk projenin şantiye alanını inceledi. Projenin, yatay ve yerel mimari ile hayata geçirileceğini söyleyen Turan,  “İdare olarak yol haritamızdaki en önemli unsurların başında yatay mimari geliyor.  ‘Şehirlerdeki en yüksek binalar  TOKİ  binaları olmayacaktır’ diyoruz. Pek çok ilimizde bu bakışı yansıtacak önemli projeler başlattık ve bitiriyoruz” diye konuştu.

 

İnşaatına başlanan proje ile yeni bir yaşam alanın yeni bir mahallenin oluşacağını belirten Turan, TOKİ’nin son 3,5 yıldır mahalle kültürünü yansıtan projeler inşa ettiğini dile getirdi.

 

“Tokat’ta 5 bin 71 konutun inşasına başladık”

 

Ülkemizin dört bir yanında dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşların barınma sorununu karşılamak için çalıştıklarını belirten Turan, “Bugüne kadar Tokat ilimizde 5 bin 71 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 668’ini tamamladık” diye konuştu.


Tokat’ta konuttan sosyal donatıya birçok proje inşa ettiklerini söyleyen Turan, “Tokat ilimizde bugüne kadar 24 şantiyede 5 bin 71 konutun yapımına başladık. 3 hastane, kütüphane, 4 cami, 8 ticaret merkezi, 3 ilkokul, spor salonu, sağlık ocağı ve sevgi olmak üzere 520 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

 


Geri Dön