26 / 04 / 2024

TOKİ'nin 27 ilde yapacağı arsa satışlarının ihale tarihleri belli oldu!

TOKİ'nin 27 ilde yapacağı arsa satışlarının ihale tarihleri belli oldu!

TOKİ, 10 bin konutluk yatırım fırsatını açıkladı. TOKİ’den yapılan duyuruya göre açık artırma usulüyle satılacak arsalar hem ev yapmaya hem toplu konut inşaatına hem de sanayicilerin yatırım yapmasına olanak sağlayacak.



Türkiye’de konut piyasasında görülen yüksek konut fiyatlarına çözüm planları TOKİ’den geliyor.

Kiracıların ev sahibi olabilmesi için ucuz konut üretilmesi gerekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu ihtiyaca cevap verebilmek için hazine arazilerinin uygun fiyatla halka ve yatırımcıya satılacağını duyurmuştu.

TOKİ tarafından 29-30 Haziran’da gerçekleştirilecek arazi satışlarında ÜFE oranı altı aylık dönem için en yüksek yüzde 12,5 olarak belirlendi.

Açık artırmadan elde edilecek gelirler Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine kaynak olarak aktarılacak.

Açık artırma ihalesi  Ankara  Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, İstanbul’da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Açık artırmaya online olarak da katılmak mümkün olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön