25 / 04 / 2024

TOKİ'nin 359 milyon TL'lik Niğde yatırımı için imzalar atıldı!

TOKİ'nin 359 milyon TL'lik Niğde yatırımı için imzalar atıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Niğde ziyaretinde kentteki TOKİ projelerinde incelemelerde bulundu. Karabel, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında 359 milyon liralık yatırıma imza attı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Niğde ziyareti kapsamında kentteki  TOKİ  yatırımlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Karabel, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin yaklaşık 11 yılda 610 bin konuta ulaştığını söyledi. Türkiye'nin 81 ilinde, özel sektörün gitmediği alanlarda da konut yaptıklarını anlatan Karabel, Niğde'de de önemli projelere imza attıklarını belirtti. Başkan Karabel, 'Bugüne kadar Niğde'de toplam 23 şantiyemiz oldu. Konut olarak da 4 bin 788 konut yaptık. Bu konutların 3 bin 583 tanesini tamamladık, gerisi devam eden konutlarımızdır. Planlanan konutlarla birlikte 6 bin 134 konut rakamına ulaşacağız. Bu planlanan konutlarımız hariç Niğde'ye 359 Milyon TL bir yatırım gerçekleştirdik." dedi.


'NİĞDE'NİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNE BAŞLADIK'


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile yapmış oldukları protokol çerçevesinde Niğde'nin kentsel dönüşümüne başladıklarını ifade eden Karabel, şöyle devam etti: "Burada da yaklaşık yüzde 91 oranında mutabakat sağlandı. 3 bin 744 konut, 3 adet ilköğretim okulu, lise binası, 3 adet anaokulu, sağlık merkezi, 2 adet amfi tiyatro ve aklınıza gelebilecek şehir için gerekli her türlü sosyal donatının yapımı da bu alanda gerçekleştirilecek. İnşallah bunları da kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız.." Vali Necmeddin Kılıç ise TOKİ tarafından yürütülen projeleri birlikte izleme ve değerlendirme fırsatı bulduklarını, Niğde için çok faydalı ve hayırlı bir çalışma olduğunu söyledi. Niğde'de yaşanan en önemli sorunların başında üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıç, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 500 kişi kapasiteli öğrenci yurduna pazartesi günü taşınılacağını belirtti.


Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön