24 / 04 / 2024

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

K Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, TOKİ tarafından Karabağlar'a inşa edilecek olan evlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



AK Parti  İzmir  Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun açtığı davanın ardından iptal edilen  TOKİ  tarafından Karabağlar'a inşa edilecek olan evlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; yaşanan depremde 107 vatandaşın yaşamını yitirdiği İzmir'in en fazla gecekondu bulunan ilçelerinden Karabağlar'da inşa edilecek olan proje ile 750 dar gelirli ailenin konut sahibi olacağına vurgu yapan Kaya, projenin ertelenebileceğine ama iptal olamayacağına dikkat çekti.

TOKİ nin İzmir Karabağlar da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

Milletvekili Atilla Kaya'nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

1) TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak olan, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu'nun açtığı dava neticesinde iptal edildi.

2) Dar gelirli, emekli, engelli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmasına karşı çıkıyorlar, dava üstüne dava açarak bu hizmeti engellemeye çalışıyorlar. İhalenin iptalini sağlayan mahkeme kararını da, bir müjde gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çok yazık.

TOKİ nin İzmir Karabağlar da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

3) Vicdan sahibi hangi insan, Karabağlarlı hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine, mutluluğuna düşman olabilir; sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak bu projeye karşı çıkabilir. CHP'li Muhittin Selvitopu'nun kendi halkına yaptığı bu düşmanlığı tarih affetmeyecektir...

4) Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ!

TOKİ nin İzmir Karabağlar da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

5) Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak.

TOKİ nin İzmir Karabağlar da inşa edeceği konutlarda son durum ne?

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'daki konut ihalesi iptal mi edildi?


Geri Dön