26 / 04 / 2024

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de yapacağı 844 konutluk projenin ihalesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...



21 Eylül 2022 tarihinde 844 konutluk 1. Etap için yapılan ihale, TOKİ tarafından iptal edildi ve iptal gerekçesi "Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması" olarak açıklandı. 

TOKİ nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi! 

TOKİ Arnavutköy'de inşa edilecek konutlar için tarihini açıkladığı toplam 5 etaplık konut ihalesini de 2021'in sonunda iptal ettiğini duyurmuştu.

İhalesi iptal edilen Kanal İstanbul'un yanı başında TOKİ tarafından inşa edilecek 844 konutluk proje için 7 Eylül tarihinde “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı çıktığı belirtildi. 

İhalesi iptal edilen konut projesi çerçevesinde Baklalı Köyü'nde 115 bin metrekarelik inşaat hayata geçirilecekti. 

Alan; “Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap” imar planlarında “Özel Proje Alanı ve Kentsel Gelişme Alanı” fonksiyonlu olarak belirlenmişti.

TOKİ nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

Planlanan proje çerçevesinde 40 adet blokta, 844 adet konut, 10 adet dükkan ve 1 adet camii inşaatı ile çevre düzenlenmesi yapılması planlanıyor ve blokların yükseklik sınırı 21.50 metre olarak belirlendi. 

Projenin bedeli de  491 milyon 666 bin 296 Türk Lirası olarak belirlenmişti. İnşaat çalışmalarının 24 ayda tamamlanması hedefleniyordu. Proje alanının 259 metre doğusunda Kanal İstanbul yer alıyor. İnşaatların yapılacağı alan Sazlıdere Barajı'nın uzun mesafe koruma alanı sınırında bulunuyor. 

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Baklalı köyünde yapılacak 716 konutluk 2.etap toplu konut projesinin ihalesi de 13 Eylül tarihinde gerçekleştirilmişti. İhalenin sonucu henüz belli olmadı. 621 konutluk 3. Etabın ihalesi 28 Eylül tarihinde yapıldı ve şu an teklifler değerlendirme aşamasında. Diğer 826 konutluk 4. Etabın ihalesi ise 12 Ekim tarihinde yapılacak. 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 yeni konut geliyor!

TOKİ'den Kanal İstanbul'a yakın 621 yeni konut geliyor!

Kanal İstanbul'un maliyeti 5 milyar dolar arttı!

 


Geri Dön