18 / 04 / 2024

TOKİ’nin satışa sunduğu 45 daire 5 dakikada satıldı!

 TOKİ’nin satışa sunduğu 45 daire 5 dakikada satıldı!

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan ve başvuru önceliğine göre satışa çıkartılan 45 daire, 5 dakika içinde tükendi. Yıllardır ev sahibi olma hayalini kuran vatandaşlar konutlardan alabilmek için geceden sıraya girdi.



Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ve başvuru önceliğine göre satışa çıkartılan 45 daire, 5 dakika içinde tükendi. Yıllardır ev sahibi olma hayalini kuran vatandaşlar konutlardan alabilmek için geceden sıraya girdi.


TOKİ’nin Ürgüp’te gerçekleştirdiği ve Türkiye’de yerel mimari ile hayata geçirdiği ilk proje olan 1. ve 2. etap konut projelerinde yer alan 923 konuttan sözleşme imzalanmayan, ödemesi yapılmayan veya çeşitli nedenlerle TOKİ’ye kalan 19’u 3+1, 26’sı 2+1 olmak üzere toplam 45 adet konut "açık satış" usulüyle Ziraat Bankası kanalıyla satışa çıkartıldı. Kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağıyla satışa sunulan konutlardan edinmek isteyen Ürgüplü vatandaşlar satışının yapılacağı günün bir gün öncesinden akşam saatlerinden itibaren Ziraat Bankası şubesi önünde kuyruğa girdi. Ev sahibi olabilme hayaliyle eş ve çocuklarıyla sabaha kadar banka şubesi önünde bekleyen vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Vatandaşlardan kimileri banka önünde semaverde demlenen çaylarını yudumlayarak sabahın olmasını beklerken kimileri ise beraberinde getirdikleri battaniyelerine sarılarak uyudu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte banka önünde bekleyen kalabalığın sayısı artarken şubenin açılması ile birlikte başvuru önceliğine göre konut satışları gerçekleşti. Toplam 45 konut 5 dakika içinde tükenirken konut sahibi olamayanlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Banka şubesi önünde yaklaşık 14 saat bekleyen ve  TOKİ  Konutlarından almayı başaran şanslı vatandaşlardan Ferdi Cemiloğlu, “Kendim TOKİ konutlarında oturuyorum ancak ablam için sabaha kadar sıra bekledik. Mutluluğumuz tarif edilemez. Bu kadar beklememize değdi” dedi. Kızı için bir gün öncesinde banka önünde beklemeye başlayan Musa Şimşek ise, “En büyük hayalim kızımın ev sahibi olmasıydı. Bunun için çok dua ettim. Konut satılacağını duyduğumuzda ise kızımla beraber bankaya koştuk. Geceden beri bekliyordum” diye konuştu. 



Star 


Geri Dön