23 / 04 / 2024

TOKİ'nin Van'daki Pakistan Köyü'ne 1.1 milyon dolar destek!

TOKİ'nin Van'daki Pakistan Köyü'ne 1.1 milyon dolar destek!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabeli makamında ziyaret eden Pakistan heyeti, Vanda, TOKİ tarafından yapılacak geçici konutlardan oluşan "Pakistan köyünün" inşası için 1,1 milyon dolar bağışta bulunmak istediklerini bildirdi



TOKİden yapılan açıklamaya göre, Vandaki depremin ardından, Türkiyenin deprem ve sel gibi afetlerde her dönem yanında olduğu Pakistandan anlamlı bir destek geldi.

Pakistanın eyaletlerinden Pencapın Başbakanı Şehbaz Şerifin temsilcisi Pencap Gıda, Maden ve Mineraller Bakanı Ch. Abdul Ghafoor Khan ile Pencap İl Afet Kurumu Başkanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi Khalid Sherdil, Vana yapılacak yardımlar hakkında  TOKİ  Başkanı Karabeli makamında ziyaret etti.

Heyet, ziyarette Vanda kurulacak "Pakistan köyünün" inşası için 1,1 milyon dolar bağışta bulunmak istediklerini ifade etti. İkili görüşmelerde, karşı karşıya kaldıkları bütün felaketlerde ve kötü günlerde her zaman yanlarında olan Türk halkı ile Türk devletinin, bu günlerinde yanlarında olmak ve felaketzedelerin yaralarını sarmak istediklerini belirten Pakistan heyeti, bu kapsamda Pencap Eyaleti Başbakanının 1 milyon dolar, Pencap İl Afet Kurumu Başkanlığının da 100 bin dolar bağışta bulunmak istediğini söyledi.

Kalıcı konutların yapımının uzun bir süre alacağını, bu nedenle yardımı Van ve Ercişte TOKİ tarafından yapılacak geçici konutlar kapsamında bağışlamak istediklerini dile getiren heyet, bölgede bir "Pakistan köyünün" inşa edilmesini istediklerini söyledi. Ziyarette, geçici konutların yanı sıra konut ve okul maliyetine ilişkin de bilgi alan heyet, kalıcı yapı uygulamalarının bir kısmının da Pakistan hükümeti tarafından yapılmak istendiğini bildirdi.

"GEÇİCİ KONUT UYGULAMALARI HIZLA SONUÇLANDIRILACAK"

TOKİ Başkanı Karabel de son 5 yılda iki büyük doğal felaket yaşayan Pakistanın bu konudaki hassasiyetinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Vanda yapılacak geçici konut uygulamalarının çok hızlı sonuçlandırılacağını aktaran Karabel, Pakistandan gelecek bağışın, Pakistan hükümetinin resmi talebi doğrultusunda kullanılacağını ifade etti.

TÜRKİYE , PAKİSTAN'I KÖTÜ GÜNDE YALNIZ BIRAKMADI

Pakistanda 2005 yılında meydana gelen depremin ardından TOKİ işbirliğiyle, 183 bin 599 metrekarelik alanda 12 adet idari bina, 9 adet sosyal donatı, 39 adet konut bloku ve 3 adet de servis binası inşası işi yapılmış, geçen yılın temmuz ve ağustos aylarında meydana gelen sel felaketi üzerine de TOKİ Pencap, Belucistan ve Sindh eyaletlerinde 37 adet sosyal donatı yapıları, altyapı ve çevre düzenlemelerinden oluşan toplam 4 bin 620 konutun ihalelerini gerçekleştirmişti.

AA


Geri Dön