25 / 04 / 2024

Tokyo'daki müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower yıkılıyor!

Tokyo'daki müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower yıkılıyor!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı.



Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı. Tokyo'nun Ginza bölgesinde bulunan Şimbaşi'de 1970-1972 yıllarında Japon mimar Kurokawa Kişo'nun inşa ettiği yapının son senelerde tadilata ihtiyacı olduğu belirlendi. 

Yer aldığı konumda yeni bina yapılması için 2021 yılında emlak firmasına satışı yapılan kenttteki simgelerden Nakagin Capsule Tower'ın yıkımı için harekete geçildi ve yıkım başladı. Yapının sakinleri geçtiğimiz ay binayı tahliye etti. Prefabrik kapsüllerinin, konaklama da dahil olacak şekilde bazı projelerde yeniden kullanılması için parçalara bölünecek yapının yıkımının senenin bitimine kadar tamamlanması öngörülüyor.

Tokyo daki müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower yıkılıyor!

Yaşayan organizmaya benzeyen ve 1,3 metre çapında pencereleri bulunan 140 müstakil kapsülden meydana gelen binada, hem meskenler hem de iş ofisleri yer alıyordu. 

Tokyo'da bulunan "ikonik eserler" arasında işaret edilen yapı, "dünya genelinde pratik hayata yönelik kalıcı olarak hizmet verilmei amacıyla yapılan ilk kapsül mimari yapısı" şeklinde belirtiliyor. 

Jeffrey Epstein’ın Little St James adası 125 milyon dolara satılıyor!

ABD'de kira artış beklentisi yüzde 10,2 oldu!

İngiltere'de konut fiyatları Mart 2022'de yüzde 11 arttı!

Geri Dön