26 / 04 / 2024

Tolga Çehreli: Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık!

Tolga Çehreli: Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık!

Royal Group; Okay Mimarlık, Tunart ve Temak şirketlerinin ortaklığında 3,5 yıl önce kuruldu. Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli imza attıkları projeler hakkında bilgi verdi. İşte o röportaj...



1- Royal Group kaç şirketin birleşmesinden meydana geliyor? Kısaca bahsedebilir misiniz?


Royal Group, Okay Mimarlık, Tunart ve Temak şirketlerinin ortaklığında kuruldu. Royal Group’un ortaklarından biri olan Okay Mimarlık, 1992 yılından buyana inşaat sektörünün yanı sıra ahşap tasarım sektöründe de üretici ve uygulayıcı olarak hizmet veriyor. Royal Group’un bir diğer ortağı ise Tunart Mobilya ve İnşaat. Tunart, 1960’lı yıllarda üretim hayatına başlayan Tuna Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor. Tuna Grup, çatısı altında yer alan, Tuna Kapı Sistemleri, Tunalar Damper, Nil Tuna Dış Ticaret ve Tunart firmaları ile birlikte günümüzde dört kıtada, 30 ülkeye ihracat yapıyor. Grubun üçüncü ortağı Temak ise 1988’de makine takımları ve tezgah distribütörlüğü alanında faaliyet göstermek için kuruldu. Bugün metal sektöründe kullanılan takımlar konusunda geniş bir dağıtım ağına sahip olan Temak, yurtiçi ve yurtdışında bulunan kurumsal firmalara hizmet veriyor.


2- Royal Group projelerini üretirken hangi öncelikleri göz önüne alıyor?


Royal Group olarak projelerimizi üretirken öncelikle insana değer veriyoruz. Her zaman insan kaliteli yaşamalıdır düşüncesindeyiz. Ürettiğimiz projeler içerisinde fazlaca nitelik ve teknoloji barındırıyor. Konut alıcısına belli bir seviyede kaliteyi, refahı, konforu sunuyoruz. Zorlama projeleri asla yapmayı tercih etmiyoruz. İşte bu da bize projeyi geliştirirken geniş imkanlar sunuyor. 



3- Royal Group bugüne kadar hangi projelere imza attı?


Royal Group olarak Kartal’da SkyBlue İstanbul projesini ve Royal Garden Kartal projesini inşa ediyoruz. 

28 katlı tek blokta 87 konuttan oluşan Sky Blue İstanbul’da 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor. Sky Blue İstanbul, akıllı ev konseptiyle inşa edildi. Dördüncü kattan itibaren deniz ve adalar manzarasına sahip olan Sky Blue İstanbul, 3.60 metre kat yüksekliğiyle ferah bir yaşam alanı sunuyor. 


Sky Blue İstanbul

Tolga Çehreli: Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık!


Royal Garden Kartal projemiz bir kentsel dönüşüm projesidir. 13 bin 350 metrekare bir ada içerisinde yapılaşmaya gittik. Proje, 30 katlı ve 20 katlı iki blokta 374 daireden oluşuyor. Projemizin en büyük özelliği yüzde 80’den fazla yeşil alana sahip olmasıdır. Burada sakinlerimize normal daire fiyatına rezidans ayrıcalığı yaşatacağız. Projemiz denize, marinaya, E-5’e, metroya, havaalanına çok çabuk ulaşabileceğiniz bir lokasyonda yer alıyor. Kendi içinde de sosyal alanlar olarak herşeyi düşünülmüş özellikle çocuklar için kapalı-açık oyun alanları, hobi odaları, müzik odaları, kreşi, yürüyüş ve bisiklet parkurları olan bir projedir. 


Royal Garden Kartal

Tolga Çehreli: Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık!


4- Özellikle Kartal'da proje üretmenizin önemli sebebi var mı?


Kartal’ın lokasyonu örneğin denize yakın olması, arazi yapısı, imar uygunluğu, ulaşım olanakları, metro, havaalanı, avm’lere yakın olması oranın cazibe merkezi olmasını sağlıyor. Ayrıca Kocaeli sanayisine de yakın bir bölgedir. Bir de Kartal kendi içinde eski bir sanayi bölgesidir. Daha önce mevcut eski fabrikalar dönüşüyor şu anda. Onlar şehir dışına taşınıyor ve güzel temiz araziler kalıyor. Bu araziler de çoğu rekreasyon alanlarına çok yakın. Marka olma yönünde yıldızı parlayan bir yer. Biz de Kartal’ı özellikle seçtik. Çünkü hayata geçirdiğimiz projelerin niteliğini kaldırabilen bir bölge olduğunu düşünüyoruz.

 

Tolga Çehreli: Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık!


5- Royal ailesi kaç senedir sektörde aktif?


Firmamız 3,5 yıl önce kuruldu. Royal Group’u oluşturan firmalar, Okay Yapı, Tunart ve Temak’tır. Okay Yapı 20 senedir inşaat işleri ile uğraşıyor. Tunart ve Temak ise sanayi işleri ile uğraşıyorlar. Nitelikli, insana değer veren markalı projeler üretmek için kurulmuş bir grubuz. 3,5 senedir Kartal bölgesi başta olmak üzere projeler geliştirdik. Bitmeye yakın olan, yeni başlayacak ve gelecek projelerimiz var. Şu anda çizgisi belli, marka değeri yüksek, yüksek teknoloji barındıran ve konsept projeler geliştiriyoruz.



6- Royal Group sadece konut projeleri mi üretiyor? İleriye dönük farklı projeler de planlar arasında var mı?


Royal Group olarak şuanda sadece konut üretiyoruz. Daha çok kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık. Kentsel dönüşümün Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan bir ülke için son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle kentsel dönüşüm konusunda yapılan tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz.



7- Şuanda satışları devam eden ve satışları tamamlanan projeleriniz neler?


Sky Blue İstanbul ve Royal Garden Kartal projelerimizin satışı devam ediyor. Sky Blue İstanbul’da son 20 daire kaldı ve projeyi 2016 yılının ilk aylarında teslime etmeye hazırlanıyoruz. Royal Garden Kartal’da ise ön talep toplama dönemindeyiz. Ay sonu itibariyle lansmana çıkmayı planlıyoruz. 


Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com



Geri Dön