25 / 04 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı! Son tarihi de açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı! Son tarihi de açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa fiyatlarını açıkladıktan sonra çiftçilerin malını ofise değil de tüccara satması nedeniyle alım fiyatlarına zam yaptı. Ofisten yapılan açıklamada yeni fiyatlar ve ödemelerle ilgili takvim de bilgilere yer verildi.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı. Buğday alım fiyatı ton başına 400 TL artırılarak 6.450 lira, arpa alım fiyatı 200 TL artırılarak 5.700 lira oldu. Çiftçilerden TMO’ya ürünlerini teslim etmiş olanlar da bu yeni fiyatlardan yaralanacak ve geriye dönük fiyat farkı ödemeleri temmuz ayında üreticilerin banka hesaplarına yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Haziran'da ilk kez TMO'nun buğday alım fiyatlarını açıklamıştı. Aradan geçen sürede buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, buğday ve arpa alım fiyatlarını artırıldığını bildirdi.

TMO ilk etapta sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira ödeneceğini açıklamıştı. Buğday alım fiyatı ton başına 400 TL artırılarak 6 bin 450 lira oldu.

 Arpa alım fiyatı ton başına 5 bin 500 lira alım, 500 prim olarak açıklanmıştı son yapılan artışla arpa alım fiyatı 200 lira artırılarak 5.700 lira oldu. Makarnalık buğday fiyatı 6 bin 900 lira oldu. Ayrıca buğdayda bin lira, arpada 500 lira olan prim desteği Temmuz’dan itibaren hesaplara yatacak..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön