24 / 04 / 2024

Torkam E5'te metroya komşu dükkanlar!

Torkam E5'te metroya komşu dükkanlar!

TOKİ ile TORKAM ortaklığında yürütülen TORKAM E5'in temeli atıldı, inşa çalışmaları TOKİ güvencesiyle sürüyor. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, projenin, ulaşım| ağlarının önemli bir noktasında bulunduğunu ve nitelikli bir uygulama olduğunu belirtti.



TORKAM İnşaat'ın  TOKİ  iş birliğinde hayata geçirdiği TORKAM E5, konumu, ulaşım kolaylığı ve yatay mimarisiyle dikkat çekiyor. E5 Sefaköy metrobüs durağının yanında 20 bin 776 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilen projenin bir gelir paylaşımı modeli olduğunu belirten TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, projenin, ulaşım ağlarının önemli bir noktasında bulunduğuna işaret etti.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Özçelik, şöyle devam etti: "TORKAM E5 ilk günden bu yana üzerinde büyük emek sarf edilmiş bir uygulamadır. Lokasyon açısından önemli bir noktada yer alıyor. Yenikapı-Beylikdüzü metro hattı bu noktada sonlanıyor, daha sonra metrobüs ile aktarma yapılabiliyor. TORKAM E-5'i şehre değer katacak nitelikte bir uygulama ve değerli bir proje olarak görüyorum. Hâlihazırda projenin temeli atıldı, inşaat çalışmaları TOKİ kontrolünde sürüyor." TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik, TORKAM E5'te teslimlerin 2020'de yapılacağını kaydetti.

İLK ETAPTA 214 DÜKKÂN SATIŞA SUNULDU

TORKAM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, E5 Otoyolu'nun Sefaköy Florya aksında inşa edilerek toplu taşıma ağlarının merkezinde konumlanan projenin ulaşım kolaylığıyla ön plana çıktığına dikkat çekti. TORKAM E5'te ilk etapta 310 ticari ünitenin 214'ü, 21 Nisan'da açık artırmayla satışa sunuldu. Çevre esnafı ve yatırımcılardan ilgi gören dükkânların büyüklüklerinin 38 metrekare ila 1.153 metrekare arasında değişiklik gösterdiğini belirten TORKAM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, ticari ünitelerde fiyatların 770 bin TL'den başladığını söyledi.

Ticari ünitelerin metrekare fiyatının 17 bin TL, konutların ise 8 bin 500 TL olduğunu ifade eden Dereli, yüzde 25, 35 ve 45 peşin ödeme seçenekleri için 36, 48 ve 60 aya varan vade farksız ödeme planı oluşturduklarını vurguladı. Dereli, günlük 700 bin kişiye ulaşan insan sirkülasyonunun ticari ünitelere yüksek kazanç sağlayacağını dile getirdi.

TESLİM 2020'DE

TOKİ güvencesiyle hayata geçirilen TORKAM E5, konut, ofis, restoran, kafe ve mağazalardan oluşan karma bir proje. Yatay mimari yaklaşımın hâkim olduğu projede bloklar 3 katlı olarak tasarlanırken, yapılaşmanın diğer bölümü zemin altındaki 7 katta gerçekleşiyor. 1 +1 'den 3+1 'e farklı büyüklüklerde 234 konut biriminin bulunduğu projede birleştirilebilir anlayışla tasarlanan 77 ila 178 metrekarelerde 117 ofis, 310 cadde dükkânı ve 15 dükkândan oluşan Kuyumcular Çarşısı ile 896 araçlık otopark da yer alıyor.

Torkam E5 Açık Çarşı'nın yüzde 70'i 3 saatte satıldı!
 


Geri Dön