25 / 04 / 2024

Torunlar GYO yönetim kurulu üye adaylarını açıkladı!

Torunlar GYO yönetim kurulu üye adaylarını açıkladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2018 genel kurulu yönetim kurulu üye adayları hakkında açıklama yaptı.



Torunlar GYO'nun 30 Nisan 2019 tarihli olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliklerine aday gösterilecek kişilere ilişkin bilgiler yayınlandı. 

Torunlar GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin 30 Nisan 2019 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliklerine aday gösterilecek kişilere ilişkin bilgi ekte sunulmaktadır

Aziz Torun - Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür
1950’de Erzincan - Kemah’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1975’te mezun oldu. 1976-1982 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iş müfettişliği yaptı. 1982’de görevinden ayrılarak iş hayatını özel sektörde sürdürme kararı aldı ve kardeşi Mehmet Torun ile birlikte Torunlar Şirketler Topluluğunun ilk adımlarını attı. Aynı zamanda Torunlar Şirketler Topluluğu’nu oluşturan şirketlerin bir bölümünün Yönetim Kurulu başkanlığını ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmaktadır. 2013 – 2017 yılları arasında GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmüştür.

Mehmet Torun - Yönetim Kurulu Başkan Vekili
1953’te Erzincan Kemah’ın Ağaçsaray köyünde doğdu. Genç yaşta iş hayatında çalışmaya başladı. Halen Torunlar Şirketler Topluluğu’nun bünyesinde bulunan; Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş., Torunlar Enerji San. ve Tic. A.Ş., Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanı, Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş., Torun Yapı San. Tic. A.Ş., Nokta İnşaat AŞ’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Netsel Turizm AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kurucu ortaklarındandır.

Mahmut Karabıyık - Yönetim Kurulu Üyesi
1961’de Afyon- Sincanlı’da doğdu. 1982’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1983’teki avukatlık stajının ardından ağırlıklı olarak ticaret hukuku, şirketler hukuku, banka ve sermaye piyasası hukuku, icra-iflas hukuku alanlarında avukatlık yapmaktadır. Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. Ali Alp - Yönetim Kurulu Üyesi
1964 yılında Rize’de doğdu. 1987’de  Ankara  Üniversitesi SBF’den İşletme lisansıyla mezun oldu. 1991’de Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve 1995’te Ankara Üniversitesi’nde İşletme doktorasını tamamladı. 1987’de Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak başladığı iş hayatında, 1988-1996 arasında Sermaye Piyasası Kurulu’nda Uzman, 1996’dan sonra Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Müşaviri, Başbakanlık  TOKİ  Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı, Başbakanlık’ta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı, Dünya Turizm Örgütü İcra Kurulu Üyesi, Emlak GYO ’da Yönetim Kurulu Başkanı, TRT’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu’nda Kurul Üyesi olarak görev yaptı. Maastricht İşletme Fakültesi ile University of İllinois at Urbana- Champaign’de akademisyen olarak çalıştı. Halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmakta ve Bilkent Üniversitesi ile Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak finansman alanında dersler vermektedir. Ayrıca, Yeni Gimat GYO, Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş., Özak GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi’dir

Ramadan Kumova – Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1968’de İstanbul’da doğdu, 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, 2011 yılında Harvard Business School mezunudur. Sektördeki kariyerine Enka’da Bekhme Dam baraj projesi ile başladı, daha sonra otoyol projelerinde çalışmıştır. 1993’de uluslararası pazarlarda çalıştı, 1998 yılında Gayrimenkul sektörünün pazarlama, pazar araştırma ve konsept geliştirme alanlarında yönetim danışmanlığı firması ile sektörün öncü firmalarına danışmanlık yaptı ve Mortagage kredilerinin Türkiye’de verilmesi için ABD’li firmalarla ortaklık kurdu. 2006 -2010 yılları arasında Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırımı yapan bir firmanın Genel Müdürü olarak çalıştı, 2010’da ortakları ile birlikte FerYapı’yı kurdu ve gayrimenkul sektörünün önde gelen projelerini hayata geçirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği, İnder Yönetim Kurulu Üyeliği, AYD (Alışveriş Merkezleri Yatırımcılar Derneği) Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve halen Konutder Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Kenan Yavuz- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1959’da Bayburt'ta doğdu, 1981’de Muğla İşletmecilik Yüksek Okulundan mezun oldu. (4 Yıllık) .İş hayatına 1985 yılında Koç Holding bünyesinde. , 2004 yılına kadar holdingin farklı disiplinlerinde görev aldı ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 2004 yılı mart ayında Petkim Petrokimya Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Mayıs 2004 tarihinde Petkim Genel Müdürlüğü görevine atandı. Petkim Petrokimya Holding'in özelleştirilmesi sürecini 2008 yılında tamamladı. Petkim’i satın alan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın talebi ile özelleştirme sonrası Petkim Genel Müdürü olarak görevine devam etti. 2009 yılında SOCAR Türkiye Enerji AŞ'de Başkan/CEO olarak görev yaptı. 2009 yılından itibaren, SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. bünyesinde STAR Rafinerisi, Petlim Limancılık Ticaret, SOCAR Power Enerji Yatırımları ve dağıtım şirketlerini kurdu, SOCAR Türkiye Enerji A.Ş.nin Başkanlığı (CEO) görevinde bulundu. Eylül 2016’da Yavuz Yönetim Çözümleri Ltd. Şirketini kurdu. TÜSİAD, DEİK ve MÜSİAD üyesi olan Kenan Yavuz, URAK Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Baksı Müzesi Hamisi ve Mütevelli Heyeti üyesidir. Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

İbrahim Kemal Tosun - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1978’de Ankara’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü yüksek onur derecesi ile bitirdi.1998’de kuyumculuk sektöründe başladığı ticari hayatına perakende gıda üzerine franchise mağaza işletmesi ile devam etti. 2008 yılı itibarıyla gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyete başlamış olup halen kurucu ortağı olduğu firmayla konut projeleri geliştirmekte ve proje geliştirme, satış ve pazarlama alanlarında orta ölçekli firmalara danışmanlık hizmetleri vermektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.


Geri Dön