26 / 04 / 2024

Toshiba LED, Louvre Müzesi'ni aydınlatıyor!

Toshiba LED, Louvre Müzesi'ni aydınlatıyor!

Toshiba Şirketi dünyanın en ünlü sanat müzesi olan Louvre müzesinin dış cephesinin Toshibanın yeni LED aydınlatma ile aydınlatılmasını kutlamak amacıyla aydınlatma töreni düzenledi



Bundan böyle, Louvre un Piramid, Piramidion ve Colbert Kökü, aydınlatmanın yumuşak parlaklığıyla her akşam ve gece parıldayacak.

Aydınlatma töreni,Toshiba Şirketi başkanı Norio Sasaki ve Louvre Müzesi Direktörü Henri Loyrettein ve bir çok misafirin katılımıyla bu akşam Louvreda gerçekleştirildi.

Dünyanın en ünlü yapılarından biri olan Louvre Sarayı, içsel güzelliğini ortaya çıkaracak, ambiyansa zarar vermeyecek ve dikkatleri yapının üzerine çekecek bir şekilde aydınlatılmalıdır. Bilhassa fiziki aydınlatma armatürü söz konusunda dikkat edilmelidir. Louvre ile işbirliği halinde çalışarak, Toshibanın aydınlatma mühendisleri, Piramidi ve saray duvarlarını da aydınlatmak için uzun huzmel lambalar dahil olmak üzere 6 seri ve 10 model aydınlatma armatürü geliştirip kurdular.

Toshibanın töreni,sonradan 4500 yüksek enerjili ksenon lambasıyla tamamen değiştirilecek olan 3200 armatürden 350sinin açılmasını işaret etmiştir. Napolyon Mahkemesinin geriye kalan cepheleri Nisan 2012de tamamlanacak ve 2013te avlu tamamlanacak. Tamamen kurulduğunda, çevre dostu LEDler dış cephe aydınlatmasının yıllık enerji tüketimini %73 oranında, 392,000den 105,000 watt/saate azaltacaktır.

Dünyanın öncül eko-şirketlerinden olan Toshiba Grubu Dünya ile uyumlu hayat tarzlarını teşvik etme ve değer yaratmada ileriye dönük bir yaklaşımı benimsemektedir. Bu ilkeye bağlı olarak, şirket genel akkor lambası üretimini Mart 2010da durdurmuştur. Toshiba küresel ısınmayı azaltarak ve kaynakları etkili kullanarak, çevre bilinci hareket yönetimlerini destekleyecek.

Louvre Müzesi Hakkında

1793ten itibaren Fransız Ulusal Müzesi olan Louvre Müzesi, Avrupanın en eski ve en çok katlı müzelerinden biridir. Ayrıca dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir ve her yıl kapılarını 8,500,000 ziyaretçiye açmaktadır. Müze, UNSECO Dünya Mirası sit alanı olarak kayda geçmiş olan Paris, Sen Nehri nin bir parçasıdır.


Geri Dön