16 / 04 / 2024

TP-LINK akıllı ev konseptinde yeni ürün geliştirdi!

TP-LINK akıllı ev konseptinde yeni ürün geliştirdi!

Kablosuz ağ pazarının önde gelen oyuncularından TP-LINK, 'akıllı ev' konsepti dahilinde tamamlayıcı ürünlerden birisi olan akıllı prizlerinin Türkiye satışına başlıyor.



Kablosuz ağ pazarının önde gelen oyuncularından TP-LINK, 'akıllı ev' konsepti dahilinde tamamlayıcı ürünlerden birisi olan akıllı prizlerinin Türkiye satışına başlıyor. Her ne kadar ülkemizde henüz pek örneklerini göremesek de başta ABD olmak üzere teknoloji yoğun ülkelerde giderek yaygınlığını arttırmaya başlayan 'nesnelerin interneti' dünyasının yardımcı araçlarından birisi olan akıllı prizlerin işlevini, elektrikle çalışan cihazları yönetmek olarak tanımlayabiliriz. Kablosuz teknolojisi sayesinde bu aletlere uzaktan erişim sağlayabilmemizi ve enerji tüketimlerini kontrol edebilmemizi sağlayan akıllı prizlerin öne çıkan bir diğer özelliği ise ses üzerinden cihaz yönetimine olanak sağlaması.


TP-LINK'in Türkiye'de satışa sunulan iki farklı modeli var. HS100 ve HS110 kodlarıyla gelen akıllı prizleri internet üzerinden yönetiyoruz. Yapmamız gereken akıllı telefonumuza Kasa uygulamasını yüklemek (Android & iOS) ve böylece telefonla, prizi birbirine bağlamaktan ibaret. Bunun ertesinde prize bağlı cihazları açıp kapatılabiliyor, çalışma sürelerini planlanabiliyoruz. Geri sayım sayacı özelliği sayesinde cihazların çalışır halde unutulması sorunu da yok.


HS110 modelinde enerji tüketimini gerçek zamanlı olarak da izlenebiliyor. Bunun pratikteki faydası oda sıcaklığı ve fanları kontrol etmemize da olanak sağlaması. Dilersek haftalık, aylık raporda çıkarabiliyoruz.




Erdem GÜKRER/Yeni Şafak


Geri Dön