17 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ve Trabzonspor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ve Trabzonspor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: " Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi içerisinde Trabzon kentini stadyumun sahilinde denizle buluşturacak olan sahil alanları, kumsal çalışmaları yer almaktadır "



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Dünya çapında bir spor kompleksi olacak Akyazı Stadı, 800 bin metrekare dolgu alanı üzerinde hızla ilerliyor" dedi.


Bakan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve bölge milletvekillerinin katıldığı Akyazı Dolgu Alanı'nda, Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor tesislerinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hükümet tarafından Trabzon'a bir sağlık merkezi, üniversite şehri olması yolunda ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.


Karayolları'nın Trabzon'a çok büyük yatırımlar yaptığını dile getiren Bayraktar, Trabzon-Erzincan ve Trabzon-Erzurum kara yolları çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.


Trabzon'da sporun, futbolun gelişmesi için büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Bayraktar, "Dünya çapında bir spor kompleksi olacak Akyazı Stadı, 800 bin metrekare dolgu alanı üzerinde hızla ilerliyor. Buna 'hayal' dediler, 'olmaz' dediler. Mahkemeye gittiler ama bugün stadın biteceğini Trabzon gördü, Trabzonlular gördü. İnşallah bu stadın çok kısa sürede biteceğini biz de göreceğiz" diye konuştu.


Hükümetleri döneminde Trabzon'da kentsel dönüşümlerin en güzel örneklerini yaptıklarını kaydeden Bayraktar, "Değirmendere'nin, Çömlekçi'nin de kentsel dönüşümünü bitireceğiz. Hükümetlerimiz döneminde özellikle fakirlere yönelik konut üretimleri de arttı. Çok yakın bir zamanda Trabzon'da 4 yıldızlı, 5 yıldızlı otel sayısı 11'i aşacak" ifadelerini kullandı.


"Bu kadim tarih ve kültür şehri Trabzon, Sayın Başbakanım, sizi seviyor. Tüm Türkiye'deki Trabzonlular sizi çok seviyor" diyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:


"Trabzonlular hep sizinle birlikte oldu, siz de Trabzonlularla birlikte oldunuz. Trabzon'un marka değerini artırmak için önümüzdeki süreçte çok daha çalışacağız. Trabzon'un cazibe merkezi olma özelliğini artırmak için çok daha yoğun çalışacağız. Trabzon'un büyükşehir olmasıyla birlikte büyük yatırımlara çok daha fazla hız vereceğiz."


-"Stadyumun Trabzonspor camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum"


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Trabzonspor'u ve Trabzonspor camiasını, aynı zamanda Trabzon kentini 20 yıldan bu yana seslendirilen, üzerinde çok konuşulan, çok tartışılan büyük bir rüya proje ile buluşturmak üzere  Akyazı'da toplanmış bulunduklarını belirtti.


Büyük bir hükümet desteği, kuvvetli bir icraat iradesi olmadan bu büyük projeyi gerçekleştirmenin imkansız olduğunu en başta Trabzon halkı, Trabzonspor camiasının herkesten çok daha iyi bildiğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:


 "Burada ihale edilen projenin dolgu dahil maliyeti 280 milyon liradır. Dolgu hariç stadyum ve Trabzonspor kamp tesislerin maliyeti 230 milyon lira olarak şekillenmiş bulunmaktadır. Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi içerisinde 40 bin 61 kişilik bir stadyum, Trabzonspor'u çağın bütün imkanlarıyla buluşturacak olan Trabzonspor Kamp Eğitim Tesisleri, yeni bir spor salonu, 7 antrenman sahası, 4 tenis kortu ve Trabzon kentini stadyumun sahilinde denizle buluşturacak olan sahil alanları, kumsal çalışmaları yer almaktadır. Bütün bu tesisler Trabzon'un kentleşme vizyonuna çok önemli değerler katarken, Trabzonspor'un geleceğe yönelik olarak ekonomisini düzlüğe çıkarması, Trabzonspor'un yeni gelir kaynaklarına kavuşması yönünde çok büyük imkan ve fırsat oluşturacaktır."


Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye genelinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile 20 stadyumunun inşaatına devam ettiklerini dile getiren Bakan Kılıç şöyle devam etti:


"Trabzon Akyazı Projesi bunlardan biridir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne ve bütün çalışanlara sürece gösterdikleri alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanı Trabzon milletvekili olan, geçmişte  TOKİ  Başkanlığı görevinde bulunan Sayın Bayraktar'a da bu sürece verdiği katkılardan, emeklerden dolayı Trabzonlular adına ayrıca teşekkülerimi ifade ediyorum.


Sayın Başbakanım bu camia, Trabzonspor camiası çok iyi bilmektedir ki sizin Başbakan olarak sağlam iradeniz, esaslı duruşunuz olmadığı takdirde Trabzon'da Akyazı Projesi'nin başlaması ve bitmesi mümkün değildir. Bugün başladık, inşallah kısa süede bitireceğiz. Hangi tarihte bitirileceğimizi Trabzonlular Sayın Başbakanımızdan duymuş olacaklar.  Ben bu stadyumun Trabzonspor camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."


AA


Geri Dön