28 / 03 / 2024

Trabzon Akyazı Stadı 2. sezona yetişecek mi?

Trabzon Akyazı Stadı 2. sezona yetişecek mi?

Turan, "Burada çok özel bir mühendislik uygulanacak. Milimetrik çalışmalar var. Hedefimiz, Trabzonspor'un beklentisi doğrultusunda stadı ikinci yarının başlangıcına yetiştirmek" dedi.



Turan, "Burada çok özel bir mühendislik uygulanacak. Milimetrik çalışmalar var. Hedefimiz, Trabzonspor'un beklentisi doğrultusunda stadı ikinci yarının başlangıcına yetiştirmeK" dedi.


TOKİ Başkanı Turan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Akyazı mevkiinde yapımı süren inşaatı gezdi, çalışmalar hakkında ilgililerle görüştü. Açıklamalarda bulunan Mehmet Ergün Turan şunları söyledi:


"Dünyada birkaç yerde uygulanan bir çelik yapı sistemi inşa edildi. Türkiye'de, hatta Avrupa'da inşa edilen en önemli statlardan biri de burada yapılıyor. Yaklaşık 2 milyon metreküp dolgu üzerine inşa ediliyor. Stadın altına yaklaşık 125 kilometre kazık çakıldı. Bu rakamlar ufak rakamlar değil. Burada devasa bir sistem inşa edildi."


"İNŞALLAH ŞAMPİYONLUĞU BURADA KUTLARIZ"

Sıfır hatayla çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Turan konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu tesis Türkiye'nin göz bebeği olacak. Türkiye'de büyük bir spor faaliyeti olacaksa Trabzonspor'un bu tesisi her zaman dışa açılan bir kapı olacak. Bu tesis sadece Trabzon'a değil, ülkemize, milli takımlarımıza da hizmet edecek. Şu anda statta önümüzü görmediğimiz hiçbir detay kalmadı. Tüm detayları çözmüş durumdayız. Mühendislik anlamında sıfır hatayla çalışmak zorundayız. Beklentilere de karşılık vereceğiz. İnşallah şampiyonluğu burada kutlarız."


"İKİNCİ YARI MAÇLARINA YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Stadın ne zaman hizmete gireceği konusunda belirli bir tarihin olup olmadığı şeklinde soruyu da yanıtlayan  TOKİ  Başkanı Turan, "Burada çok özel bir mühendislik uygulanacak. Milimetrik çalışmalar var. Hedefimiz, Trabzonspor'un beklentisi doğrultusunda stadı ikinci yarının başlangıcına yetiştirmek. Olmazsa 5'inci, 6'ncı maç olur. Burada verecek olduğumuz müjde şu; inşallah birkaç ay sonra burada topa vurmuş oluruz" dedi.


Bir süre stat ve komplekste yürütülen çalışmaları yakından izleyen Turan, şantiye alanında firma yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi.


Habertürk


Geri Dön