20 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı Stadyumu'nda sona gelindi!

Trabzon Akyazı Stadyumu'nda sona gelindi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'nde sona gelindiğini açıkladı. Turan, Akyazı Spor Kompleksi için çim saha, koltuk ve skorbord ihalelerinin yapıldığını bildirdi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi için çim saha, koltuk ve skorbord ihalelerinin yapıldığını bildirdi.


Ergün Turan, yaptığı açıklamada, tüm motivasyonlarının Akyazı Spor Kompleksi'ni Trabzonspor'un yeni sezondaki ilk maçına yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda 40 bin 61 seyirci kapasiteli stadın koltuk, çim ve 2 adet skorbordunun ihalesinin yapıldığını, işin en geç bitirilme süresinin ise 45 gün olduğunu belirtti.


Turan, "Zemin, koltuklar ve skorbord son sistem şeklinde yapılacaktır. Saha zemininde ise son sistem hibrit çim kullanılacaktır. İhale kapsamında 38 bin 1 adet şişirme tipi katlanır stadyum koltuğu, 9 bin 970 metrekare hibrit çim uygulaması ve 2 adet 76 metrekare LED skorbord yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.


Akyazı Spor Kompleksi'nin Türkiye'nin yüz akı bir tesis olduğuna işaret eden Turan, "Akyazı Spor Kompleksi Avrupa'da sıralamaya girecek bir tesistir. Stadın altına yaklaşık 125 kilometre kazık çakıldı. Tesis yaklaşık 2 milyon metreküp dolgu üzerine inşa ediliyor. Akyazı Spor Kompleksi bu özelliği ile dünyada bir ilktir. Stat dışında 7 tane ayrı saha, gençlik ve spor il müdürlüğü ve kamp eğitim merkezi binalarının inşaatları da var. Ayrıca açık spor tesisleri, 4 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi ile açık otopark bulunuyor." ifadelerini kullandı.


Akyazı Stadyumu'nun çatı sistemiyle de Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:


"Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısı, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip akıllı çatı olarak bilinen 'smart roof' sisteminde inşa ediliyor. Türkiye'de büyük bir spor faaliyeti olacaksa Trabzonspor'un bu tesisi her zaman dışa açılan bir kapı olacak. Bu tesis sadece Trabzon'a değil, ülkemize, milli takımlarımıza da hizmet edecek.  TOKİ  olarak bütün motivasyonumuz ile bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştireceğiz." 


AA


Geri Dön